DEM Parti, Adalet Bakanı Tunç ile görüştü: Öncelik hasta tutuklular
DEM Parti heyeti, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüştü. Görüşme sonrası açıklama yapan DEM Partili Sezai Temelli, 'cezaevlerinde yaşanan sorunları dile getirdiklerini' söyledi.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, görüştü.
Görüşmede DEM Parti Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eş Sözcüsü Öztürk Türkdoğan da yer aldı.
Bir saat süren görüşme sonrası açıklama yapan Sezai Temelli, “Çok önemli bir görüşmeydi bizim için. Çünkü cezaevlerinde uygulamalardan dolayı çok ciddi sorular var. Bu sorunları dile getirdik. Bu sorunlara dair karşılıklı iştişarelerde bulunduk hem de çözüm arayışlarını dile getirdik. Umarım bakanlık bu konuda gerekli çalışmaları bir an önce yapar. Uygulamalardan kaynaklanan bu sorunlara bir an önce çözüm bulunur. Görüşmemizin çerçevesi buydu. Çözüm ihtiyacının acil olduğu konusunda vurgu yaptık. Kendisi de bu konuda çalıştıklarını söylediler. Bu sıkıntılar kendilerine de iletiliyor. Bunun farkında olduklarını söylediler. Biz de bu konunun gecikmeksizin gündeme getirilmesini istedik. Hasta tutsaklar canı ile boğuşuyor. Öncelik hasta tutsaklar ama uygulamadan kaynaklı tüm tutsakları kapsayan uygulamaları dile getirdik” dedi. (MA)