DEM Parti Hakkari İl Eşbaşkanı Şahin'den kayyım tepkisi: Hukuksuz, kanunsuz bir adım; protesto edeceğiz

DEM Parti Hakkari İl Eşbaşkanı Şahin'den kayyım tepkisi: Hukuksuz, kanunsuz bir adım; protesto edeceğiz
DEM Partili Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış gözaltına alınarak yerine kayyım atandı. Artı Gerçek'e konuşan DEM Parti Hakkari İl Eşbaşkaşkanı Kadir Şahin, "Kanunsuz, hukuksuz bir adım. Bu haksız uygulamayı protesto edeceğiz" dedi.

Şenol BALI


VAN - Siyasette normalleşme tartışmaları sürerken DEM Partili Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış gözaltına alınarak yerine kayyım atandı. Artı Gerçek'e konuşan DEM Parti Hakkari İl Eşbaşkanı Kadir Şahin, karara tepki gösterdi.

'KANUNSUZ, HUKUKSUZ BİR ADIM'

Şahin, "Kanunsuz, hukuksuz bir adım. Bakanlığın açıklaması da tamamıyla algı oluşturmak için kurgulanan bir şey. Biz böyle olmadığını biliyoruz. Batıda algı oluşması için bu açıklama yapılmış. Belediye abluka altında hâlâ. Van’da gözaltına alınan başkanımız Hakkari’ye getiriliyor, vekillerimiz de geliyor. Bu haksız uygulamayı protesto edeceğiz" dedi.

'TAHAMMÜLSÜZLÜK'

Seçilmiş belediye eşbaşkanı Akış hakkında yeni bir soruşturma dosyası açıldığını belirten Şahin, şöyle devam etti:

"Başkanın 2010 yılından beri devam eden bir dosyası vardı ancak şu an anladığımız kadarıyla yeni bir dosya hazırlanmış. Bunun ne olduğunu ifade işlemlerinden sonra anlayacağız. Tabii tüm bunlar kayyım atamak için yapılan şeyler. Son seçimlerde bütün devlet imkânlarını kullanarak, bir strateji oluşturup zengin bir Hakkarili aday yaptılar. Ama halk iradesine sahip çıktı. Bunun tahammülsüzlüğüdür."

Öne Çıkanlar