DEM Parti: Herkesi darbeci anlayışa karşı tavır almaya çağırıyoruz

DEM Parti: Herkesi darbeci anlayışa karşı tavır almaya çağırıyoruz
Hakkari Belediyesi’ne yönelik polis baskınına tepki gösteren DEM Parti, darbeci ve kayyımcı zihniyete karşı herkesi açık tavır almaya çağırdı. DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan “İrademizi asla kimseye yedirmeyiz" dedi.

Artı Gerçek - Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti, gece saatlerinde Hakkari Belediyesi’nin polis ablukasına alınması ve Eşbaşkan Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. DEM Parti, “Bu darbeci ve kayyımcı zihniyet sadece Hakkari'ye değil bütün Türkiye halkının iradesine yönelik bir tehdittir” diyerek demokrasiden yana herkesi bu darbeye açık tavır almaya çağırdı.

Sosyal medya hesabından açıklamaya yapan Dem Parti, şunları kaydetti:

““Her seferinde halk iradesine yenilen iktidar yine en iyi bildiği yol olan irade gaspına, darbeciliğe başvurdu. Bu sabah Hakkari Belediye Eş Başkanımız Mehmet Sıddık Akış Van'da gözaltına alındı, belediyemiz polis zoruyla gasp edildi.

Bu kayyımcı anlayışı reddediyoruz. Halkımız bu kayyımcı anlayışı tanımadığını 31 Mart'ta demokratik yollarla gösterdi. Bu darbeci ve kayyımcı zihniyet sadece Hakkari'ye değil bütün Türkiye halkının iradesine yönelik bir tehdittir. Halkımız demokratik tepkilerini en üst düzeyde gösterecektir. Demokrasiden yana herkesi de bu darbeye açık tavır almaya çağırıyoruz.”

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, polis baskını ve gözaltıya tepki gösterdi.

BAKIRHAN: İRADEMİZİ ASLA KİMSEYE YEDİRMEYİZ

Bakırhan, belediyenin polis ablukasına alınması ve eşbaşkan Akış’ın gözaltına alınmasının hukuksuzluk olduğunu söyledi. Bakırhan, “Halkımız başta olmak üzere tüm demokratik, devrimci, barış yanlısı çevreleri bu irade gaspına karşı Hakkari halkının yanında olmaya ve demokratik tepkisini göstermeye çağırıyoruz” dedi. Bakırhan’ın açıklaması şöyle:

“Halk iradesini hiçe sayan AKP-MHP, emrindeki yargı ve polis eliyle halkın meşru ve demokratik temsilcilerine karşı gözaltı hukuksuzluğuna başvurdu. Hakkari Belediye Eş Başkanımızın gözaltına alınması karanlık ve kirli bir hukuksuzluktur. Bu darbeci, kayyımcı ve yeminli Kürt düşmanı anlayışı ret ediyoruz. İrademizi asla kimseye yedirmeyiz. Yeter artık diyoruz.

Türkiye’nin demokratik geleceğine halel getirecek hukuksuz uygulamalardan derhal vazgeçilmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Halkımız başta olmak üzere tüm demokratik, devrimci, barış yanlısı çevreleri bu irade gaspına karşı Hakkari halkının yanında olmaya ve demokratik tepkisini göstermeye çağırıyoruz.”


HATİMOĞULLARI: ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Sosyal medya hesabından açıklama yapan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Sandıkta halkın iradesine yenilen iktidar, yine irade gaspı peşinde. Polis zoruyla belediyemizi gasp etmeye kalkan, Eş Başkanımız Mehmet Sıddık Akış’ı gözaltına alan bu kayyımcı anlayışa asla boyun eğmeyeceğiz. Bu saldırı sadece Hakkâri halkının iradesine yönelik değil, tüm Türkiye halklarının iradesine yönelik bir saldırıdır. Demokrasiden yana olan herkesi, kayyımcı anlayışa karşı tavır almaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar