DEM Parti Hilvan'da seçim çalışmalarına başladı: Bir kez daha kazanacağız

DEM Parti Hilvan'da seçim çalışmalarına başladı: Bir kez daha kazanacağız
DEM Parti'nin kazandığı ancak bazı sandıklarda oy yakılması ve çalınması nedeniyle iptal edilen Hilvan'da seçimler yenilenecek. DEM Parti'nin çalışmalara başladığı Hilvan'da konuşan Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "2 Haziran'da bir kez daha kazanacağız" dedi.

URFA - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 2 Haziran'da seçimlerin yenileneceği Hilvan'da seçim çalışmalarına başladı.

DEM Parti İlçe Örgütü binası karşısındaki seçim bürosu önünde düzenlenen halk buluşmasına DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, DEM Parti milletvekilleri Ömer Öcalan, Heval Bozdağ, Sümeyye Boz, Yılmaz Hun, Dilan Kunt Ayan, Hilvan belediye eşbaşkan adayları Serhan Paydaş ve Garip Yeşil'in yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.

DEM Parti Hilvan Belediye Eşbaşkan adayları Garip Yeşil ve Serhan Paydaş, 31 Mart'ta kazandıkları seçimi 2 Haziran'da tekrar kazanacakları mesajını verdi.

3e46de31-7d35-4e2b-8993-cf1a1665f636.jpg
Serhan Paydaş

ÖCALAN: KAYBETTİLER, SANDIKLARI YAKTILAR

Buluşmada söz alan DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, Hilvan halkının yalnız olmadığını söyleyerek "Aslan Bayık 31 Mart'ta seçimi kaybetti. Yeğenleri aracılığıyla sandıklar yakıldı onun emriyle. Kaybettiler, sandıkları yaktılar. Bunu yapanlar gözaltına alındı ve tutuklandılar, hepsi Bayık'ın adamı. Devlet bu zulmü kabul etti" diye konuştu.

ca762591-4386-490b-b40f-709300f76656.jpg

'31 MART'TA YAŞANANLARI UNUTMAYACAĞIZ'

31 Mart'ta DEM Parti'ye oy vermeyenlere seslenen Öcalan, "Elinizi vicdanınıza koyun, DEM Parti kazandı. 2 Haziran'da sandığa gidince bunu hatırlayın ve DEM Parti'ye oy verin. Biz Hilvan halkına güveniyoruz. 31 Mart'ta yaşananları unutmayacağız. Polisleri de o gece darp ettiler. 2 Haziran'da irademize sahip çıkacağız. Herkes elini vicdanına koysun" dedi.

debb7081-2254-4ef0-a211-be3e1fdf7279.jpg

'HİLVAN BİZİM İLK BELEDİYEMİZ'

Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan da 2 Haziran'da yeniden kazanacaklarını belirterek şunları söyledi:

"Onların işi oyun oynamak, bozmak. Ama bizim işimiz de inşa etmek. Hilvan bir kez daha kararını verdi. 2 Haziran'da bir kez daha kazanacağız. Hilvan DEM, DEM Hilvan'dır. Bunun için gece gündüz çalışacağız. Hilvan bizim ilk belediyemiz. İlk bu belediyede 1979'da kazandığımız belediyeye darbe sonrası kayyım atandı. Biz kimseye zulüm etmiyoruz. Biz kimseyi ezmiyoruz ve kimsenin bizi ezmesini istemiyoruz. 31 Mart'ta onlar az oy aldı, onlar kaybetti, onlar sandıkları yaktı. Biz kazandık, siz kazandınız. 521 oy fazla almıştık ama bize yetmiyor. Bugünden sonra kapı kapı, sokak sokak gezeceğiz. Herkese belediye anlayışımızı anlatacağız. Kimse arasında ayrım gözetmiyoruz. Herkes eşit ve kendi renkleri ile var bizim yanımızda. İlk burada 3 kadın arkadaşımız belediye meclis üyesi oldu."

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

NE OLMUŞTU?

31 Mart seçimlerinde DEM Parti'nin 521 oy farkla önde olduğu Hilvan'da bir grup gençlik merkezinde bulunan bazı sandıklardaki oyları yakmış, bazı oy çuvallarını da çaldı. İlçe seçim kurulu, bu durumun seçim sonucunu etkileyebileceği gerekçesiyle seçimin iptal edilerek 2 Haziran'da yenilenmesine karar verdi. (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar