DEM Parti Hilvan’da seçim çalışmalarını sürdürüyor: 'Daha yüksek farkla tekrar kazanacağız'

DEM Parti, 2 Haziran'da seçimlerinin yenileneceği Hilvan'da çalışmalarını sürdürüyor. DEM Partili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, "521 oy farkı ile kazandığımız seçimi iptal ettiler. Bu sefer daha yüksek bir fark ile mutlaka tekrar kazanacağız" dedi.

URFA - Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) 31 Mart'ta 521 oy farkla kazandığı Urfa’nın Hilvan ilçesinde seçimler 2 Haziran'da yenilenecek. DEM Parti, seçime sayılı günler kala kapı kapı çalışma yürütüyor. DEM Parti'nin üç ayrı heyetle yürüttüğü çalışmalara milletvekilleri Hüseyin Olan, Adalet Kaya ve Gülcan Kaçmaz Sayyiğit de destek verdi.

'31 MART'TA KAZANDIK 2 HAZİRAN'DA TEKRAR KAZANACAĞIZ'

Hilvan Belediye Eşbaşkan adayı Serhan Paydaş, önceki dönem Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü ve Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya’nın içinde bulunduğu heyet Aydınlı, Yeşerdi ve Kovancı kırsal mahallelerinden seçim çalışması yaptı. Mahallede bulunan evleri tek tek dolaşan heyet, 2 Haziran’da DEM Parti’nin kazanması durumunda hayata geçirilecek projelerin anlatıldığı bildiriler dağıttı.

Gittikleri her yerde coşku ile karşılanan DEM Parti heyeti, "31 Mart’ta kazandık 2 Haziran’da tekrar kazanacağız" mesajı verdi. Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, halktan dışarıda olan yakınlarına ulaşarak seçime gelmeleri için ikna etmelerini istedi. DEM Partiller, 31 Mart'ta AKP’lilerin oy pusulalarını yakarak seçimi iptal ettiğini Hilvanlılara anlattı.

whatsapp-gorsel-2024-05-17-saat-17-00-58-9572dd81.jpg

EŞBAŞKAN ADAYI KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI

Belediye Eşbaşkan adayı Garip Yeşil de Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan’ın da içinde yer aldığı heyet ile birlikte Küçük Gölcük, Akbaşak ve Kopuz kırsal mahallelerinde seçim çalışmalarını sürdürdü. Evleri tek tek dolaşan heyet, hasta ve engelli bireyleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Eşbaşkan adayı Yeşil, kadınlar ile konuşarak, DEM Parti yönetiminde kadınlara dönük birçok projenin hayata geçirileceğini ve kadınlara pozitif ayrımcılık uygulanacağını anlattı.

'TERCİHİMİZ TEKRAR DEM PARTİ'

Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve DEM Parti İlçe Eşbaşkanları Meral Özdemiz ile Mustafa Koyuncu’nun yer aldığı heyet ise Mantarlı, Aşağı ve Yukarı Zeyrek, Göle Bakan, Çıkık ve Karasu kırsal mahallelerinde ev ziyaretleri yaptı. Halk, DEM Parti heyetine yoğun ilgi gösterirken, birçok kişi 31 Mart’ta DEM Parti’yi desteklediklerini ve 2 Haziran’da da tercihlerinin DEM Parti’den yana olacağını söyledi. DEM Parti Van Milletvekili Sayyiğit, “521 oy farkı ile kazandığımız seçimi iptal ettiler. Bu sefer daha yüksek bir fark ile mutlaka tekrar kazanacağız” dedi.

DEM Parti heyetlerinin çalışmaları akşamları ilçe merkezlerinde ev ziyaretleri ve kadın buluşmaları ile devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

31 Mart akşamı Gençlik Merkezi'nde bulunan 1119 ve 1120 Nolu sandıklara ait oy pusulaları, AKP adayı Ali Aslan Bayık’ın yeğeni Mustafa Bayık’ın da aralarında olduğu 50 kişilik bir grup tarafından yakılmıştı. Olaya dair kamera kayıtları da ortaya çıkmıştı. DEM Parti 521 oy farkıyla kazanması sonrası AKP'lilerden sonuca itiraz gelmişti. İlçe Seçim Kurulu, pusula yakma görüntülerini gerekçe göstererek, seçimlerin yenilenmesine karar vermişti. DEM Parti’nin İl Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz ise reddedilmişti. DEM Parti, bunun üzerine Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu. YSK, itirazı ret ederek, 2 Haziran'da seçimlerin yenilenmesi yönünde karar vermişti.

Öne Çıkanlar