DEM Parti Hilvan'da seçim çalışmalarını sürdürüyor: ’31 Mart’ta kazandık, 2 Haziran’da yeniden kazanacağız’

DEM Parti Hilvan'da seçim çalışmalarını sürdürüyor:  ’31 Mart’ta kazandık, 2 Haziran’da yeniden kazanacağız’
DEM Parti, Hilvan’da yeniden yapılacak seçimler için çalışmalarını sürdürüyor. İlçede kapı kapı dolaşan partililer, “31 Mart'ta kazandık, 2 Haziran’da yeniden kazanacağız” mesajı verdi.

URFA - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 2 Haziran’da seçimlerin yenileneceği Hilvan ilçesinde çalışmalarına devam ediyor. Bugünkü seçim çalışmalarına DEM Mardin milletvekilleri Beritan Güneş Altın, Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş ve Urfa Milletvekili Ömer Öcalan da katıldı.

Öcalan, DEM Parti İlçe Örgütü Eşbaşkanları ve parti üyeleriyle birlikte merkez Bağlar mahallesinde esnaf ziyareti yaparak, destek taleplerini iletti. Esnaf ziyareti esnasında belediyeyi DEM Parti’nin alması durumunda hayata geçirilerek projelerin yer aldığı broşürler dağıtıldı.

b0362b1d-a94d-43cf-8448-c5969f8583fd.jpeg

‘BİZİM OLANI GERİ ALACAĞIZ’

31 Mart'ta DEM Parti'ye oy vermeyen seçmenlerin 2 Haziran'da elini vicdanına koyarak oy vermesi gerektiğini söyleyen Öcalan, şöyle konuştu:

“Bir haksızlık yapıldı. Hileler ile seçim iptal edildi. Bunun için diğer partilere oy veren herkes 31 Mart'ta bu hukuksuzluğu karşı oy vermeli. 'Bir yerde haksızlık varsa sessiz kalan dilsiz şeytandır' denilir. Bunun için kimse bu haksızlığa karşı sessiz kalmamalı. Bir kez kazandık bir kez daha büyük bir farkla kazanacağız. Bizim olanı yeniden alacağız.”

d9956632-5b8d-4f1a-b390-25656545d8ee.jpeg

KAPI KAPI GEZDİLER

Hilvan Belediye Eşbaşkan Adayı Serhan Paydaş ve Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın ise beraberindeki partililerle birlikte Yuvacalı kırsal mahallesinden ev ziyaretleri gerçekleştirdi. Ev ev gezen heyet destek talebinde bulundu.

eb55921d-9e59-4188-9ee6-a63ee3906060.jpeg

Bir diğer Belediye Eşbaşkan Adayı Garip Yeşil ise Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş’ın da yer aldığı heyet ile beraber Aşağı Ekici kırsal mahallelerinde kapı kapı dolaşarak destek istedi.

HİLVAN’DA SEÇİMLER NEDEN İPTAL EDİLDİ?

DEM Parti’nin seçimi kazandığı Hilvan’da 31 Mart akşamı Gençlik Merkezi’nde bulunan 1119 ve 1120 Nolu sandıklara ait oy pusulaları, 50 kişilik bir grup tarafından yakılmıştı. Olaya dair kamera kayıtları da ortaya çıkmıştı. DEM Parti 521 oy farkıyla kazanması sonrası AKP’lilerden sonuca itiraz gelmişti. İlçe Seçim Kurulu, yakılan pusulaların sonucu etkileyebileceği gerekçesiyle seçimlerin yenilenmesine karar vermişti. DEM Parti’nin İl Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz ise reddedilmişti. DEM Parti, bunun üzerine Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu. YSK, itirazı ret ederek, 2 Haziran'da seçimlerin yenilenmesi yönünde karar verdi. (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar