DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan açıkladı: İstanbul'da aday çıkarma kararı aldık

DEM Parti Sözcüsü Doğan, İstanbul'da kendi adaylarıyla girme kararı aldıklarını duyurdu. Doğan, Başak Demirtaş'a ilişkin soruya da "9 Şubat tarihine kadar İstanbul da dahil olmak üzere isimleri paylaşacağız. Başak Demirtaş da aday havuzumuzda" dedi.

Seda TAŞKIN


ANKARA - DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, İstanbul'da kendi adaylarıyla girme kararı aldıklarını duyurarak 9 Şubat'a kadar adaylarını açıklayacaklarını belirtti. Doğan, "9 Şubat'a kadar hem İstanbul hem de diğer kentlerde aday göstereceğimiz yerleri ve adayların isimleri sizlerle paylaşacağız. İstanbul için DEM zamanı diyoruz. Başak Demirtaş da aday havuzumuzda. Bütün bunları 9 Şubat'a kadar belirleyeceğiz" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan dün gerçekleştirdikleri Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında alınan kararları açıkladı. Partisinin genel merkezinde konuşan Doğan, İstanbul'da aday çıkarma kararı aldıklarını söyledi.

"9 Şubat'a kadar hem İstanbul hem de diğer kentlerde aday göstereceğimiz yerleri ve adayların isimleri sizlerle paylaşacağız" diyen Doğan, "Diyoruz ki İstanbul için şimdi DEM zamanı, artık vakit geldi. Türkiye için DEM zamanı. DEM zamanı demek bizim için eşitlik, özgürlük, adalet ve barış vurguları içeren bir zamandan bahsediyoruz. O yüzden bu kararımızı hiç bekletmeden, MYK’de saatler süren tartışmalardan sonra sizlerle paylaşmak istedik” dedi.

2r4a1438.jpg

'BAŞAK DEMİRTAŞ DA ADAY HAVUZUMUZDA'

Başak Demirtaş’ın adaylığına ilişkin sorulan soruya ise Doğan, “Başak Demirtaş da aday havuzumuzda... Birbirinden değerli isimler var havuzumuzda. Kamuoyuna yansıyan pek çok ismin aklımızda olduğu, değerlendirildiği ve onlarla istişareler yapıldığını bilinmesi isterim” dedi.

'İSTANBUL'DA KENDİ ADAYIMIZLA GİRMEYE KARAR VERDİK'

Dün gerçekleştirdikleri MYK toplantısının saatler sürdüğünü söyleyen Doğan, “Daha önce açıkladığımız yerlerde halk buluşmalarında dile gelen talepler, öneriler belirleyici oldu. 4 Aralık’ta her yerde aday çıkarma eğilimimiz olduğunu söylemiştik. Ardından ilgili kurulların yaptığı tartışmalardan çıkan kararları sizlerle paylaştık.

Aylardır partimizin gündemimizde güçlü bir seçenek olarak duran, eğilim olarak da kamuoyu ile paylaştığımız kaybettirmek ya da kazandırma için değil, DEM Parti olarak kazanmak için İstanbul'da kendi adayımızla girmeye karar verdik. İstanbul’da aday çıkarmaya karar verdik, çalışmalarımız başlamıştır” dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar