DEM Parti'den Selahattin Demirtaş sorusuna sinirlenen Erdoğan'a yanıt: 'Erdoğan’ın saltanatını titrettiği için rehindir'

DEM Parti'den Selahattin Demirtaş sorusuna sinirlenen Erdoğan'a yanıt: 'Erdoğan’ın saltanatını titrettiği için rehindir'
DEM Parti, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'a yönelik soruya sinirlenip tutuklu iki ismi 'terörist' olarak niteleyen Erdoğan'a tepki gösterdi: "Arkadaşlarımız Erdoğan’ın korumaya çalıştığı saltanatını titrettiği için rehindir."

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), haklarındaki AİHM kararlarına rağmen serbest bırakılmayan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala'yla ilgili soru sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kavala ve Demirtaş'ı 'terörist' olarak nitelemesine tepki gösterdi: "Arkadaşlarımız Erdoğan’ın korumaya çalıştığı saltanatını titrettiği için rehindir."

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile ortak basın toplantısında Erdoğan, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın durumlarıyla ilgili soru soran İspanyol gazeteciyi azarladı.

Erdoğan, Demirtaş ve Kavala hakkında gelen soruya “Türkiye bir hukuk devletidir. Bu hukuk devletinin içerisinde kararları yargı verir; bu verdiğiniz isimlerle ilgili olarak da hukuk devletindeki yargımız kararını vermiştir" şeklinde yant verdi. Erdoğan soru soran gazeteciye “Başını sallama. Başını sallama, bak ben dimdik çalışmama devam ediyorum” şeklinde çıkıştı.

DEM PARTİ'DEN SELAHATTİN DEMİRTAŞ SORUSUNA SİNİRLENEN ERDOĞAN'A YANIT

DEM Parti de, resmi sosyal medya hesabından, Erdoğan'ın Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın 'terörist' olarak nitelediği sözlerine, IŞİD kuşatmasının katliama dönüşmemesi için düzenlenen Kobanê eylemleri sonrası açılan Kobanê Davası üzerinden yanıt verdi.

'ÇALIŞTIĞI MAHKEME BİLE ERDOĞAN’I YALANLAMIŞKEN, ALGIYI YAYMA PEŞİNDE'

"Kobanî Davasında kurduğu bütün kumpaslar çöken Erdoğan, bunu bile bile hala Demirtaş ve tutuklu arkadaşlarımızın onlarca kişinin ölümünden sorumlu olduğu yalanını söylemeye devam ediyor. Kendi yönlendirdiği, talimatla yargılama yaptırmaya çalıştığı mahkeme bile Erdoğan’ı yalanlamışken, o hala bu algıyı yayma peşinde. "

'ARKADAŞLARIMIZ ERDOĞAN’IN KORUMAYA ÇALIŞTIĞI SALTANATINI TİTRETTİĞİ İÇİN REHİNDİR'

DEM Pari tarafından devamında şu ifadelere yer verildi:

"Tekrar hatırlatalım: Arkadaşlarımız yaşanan ölümlerden sorumlu olduğu için değil onurlu bir çağrının arkasında durduğu için, Erdoğan’ın korumaya çalıştığı saltanatını titrettiği için rehindir. Tüm yalanlarınıza ve algı operasyonlarınıza rağmen tarih böyle yazacaktır."

ERDOĞAN, KAVALA VE DEMİRTAŞ SORUSU ÜZERİNE GAZETECİYİ AZARLAMIŞTI

Türkiye-İspanya 8. Hükümetler Arası Zirvesi'ne katılmak üzere İspanya'nın başkenti Madrid'e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile Moncloa'daki başbakanlık konutunda bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki lider ortak basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

El Pais gazetesinden bir gazeteci Erdoğan'a Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tutukluluğunu sordu. İspanyol gazeteci sorusunda Erdoğan'a, AİHM'in Demirtaş ve Kavala'nın serbest bırakılması yönündeki kararlarının Türkiye tarafından göz ardı edildiğine işaret etti.

Erdoğan, bu soruya yanıtında, "Türkiye bir hukuk devletidir. Bu hukuk devletinin içerisinde kararları yargı verir ve bu verdiğiniz isimlerle ilgili olarak da hukuk devletindeki yargımız kararını vermiştir. Bu isimlerden bir tanesi, 100 kişiyi aşkın gencin ölümüne neden olmuş, aynı şekilde birçok terör estirmek suretiyle ülkemizin Güneydoğu bölgesinde ölümlere neden olmuş" diyerek yanıt verdi.

'BASIN MENSUPLARININ TERÖRİSTLERİ SAVUNMASI BİZİ ÜZÜYOR'

"Sizlerin bu soruları sorması bizleri düşündürüyor. Hele bir basın mensubunun kalkıp da bu teröristleri böyle savunmuş olması bizi ciddi manada üzmektedir" diyen Erdoğan, "Başını sallama. Başını sallama, bak ben dimdik çalışmama devam ediyorum" şeklinde tepki gösterdi.

Erdoğan açıklamalarına şöyle devam etti:

"Ve her zaman için ki bu Osman Kavala olur, Selahattin Demirtaş olur, kim olursa olsun, yasalar ne diyorsa yasaların dediğini biz yerine getiririz. Hukuk neyi emrediyorsa, hukukun emrettiğini bizler yerine getiririz. Ve yapılan iş, budur. Siz tabii Türkiye'de yaşamıyorsunuz herhalde. Biz Türkiye'de yaşıyoruz. Bu ciddi manada bölgedeki huzurun temini için attığımız adımlardır ve bundan sonra da böyle yürüyecektir." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar