Erdoğan, Kavala ve Demirtaş'ı soran İspanyol gazeteciyi azarladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile ortak basın toplantısında kendisine Kavala ve Demirtaş'ı soran gazeteciyi azarladı. Erdoğan, "Türkiye'nin bir hukuk devleti" olduğunu savunduğu sırada başını sallayan gazeteciye çıkıştı.

Artı Gerçek - İspanya'ya resmi ziyaret düzenleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a, haklarındaki AİHM kararlarına rağmen serbest bırakılmayan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala soruldu. Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile ortak basın toplantısında gelen soruyu yanıtlarken gazeteciyi "Başını sallama, bak ben sallamıyorum" diye azarladı.

'BAĞIMSIZ YARGI' İDDİASI

Erdoğan, Demirtaş ve Kavala hakkındaki soruya yanıtında AİHM kararlarına ve Kavala hakkındaki yeniden yargılanma çağrılarına değinmeyerek, "Türkiye bir hukuk devletidir. Kararları yargı verir" dedi. Kobanê Davası’nda Yasin Börü ve diğer ölümlere dair suçlamalardan Demirtaş dahil tüm siyasetçilerin aklanmasına rağmen, "Bu verdiğiniz isimlerle ilgili olarak yargımız kararını vermiş ve bu kararlar çerçevesinde, örneğin bu isimlerden bir tanesi 100'ü aşkın gencin ölümüne neden olmuş, aynı şekilde birçok terör estirmek suretiyle ülkemizin güneydoğu bölgesinde maalesef ölümlere neden olmuşlar" iddiasında bulundu.

'BAŞINI SALLAMA, BAK BEN SALLAMIYORUM'

Erdoğan, "Şu anda tabii sizlerin bu soruları sorması bizi düşündürüyor. Hele bir basın mensubunun kalkıp da bu teröristleri böyle savunmuş olması bizi ciddi manada üzmektedir" derken, İspanyol gazeteciyi de azarladı: "Başını sallama, bak ben sallamıyorum. Ben dimdik çalışmama devam ediyorum."

"Bu Osman Kavala olur, Selahattin Demirtaş olur, yasalar ne diyorsa, biz yasaların dediğini yerine getiririz" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Hukuk neyi emrediyorsa hukukun emrettiğini biz yerine getiririz. Yapılan iş budur. Siz Türkiye'de yaşamıyorsunuz sanırım. Biz Türkiye'de yaşıyoruz. Bu ciddi manada bölgedeki huzur için attığımız adımlardır ve bundan sonra da böyle yürüyecektir." (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar