Osman Kavala dosyası Erdoğan'a sunuldu: 11 sayfalık gizli rapor varmış

Osman Kavala dosyası Erdoğan'a sunuldu: 11 sayfalık gizli rapor varmış
Abdulkadir Selvi, Osman Kavala dosyasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduğunu yazdı. Görüşmede, 'mahkûmiyete esas alınan 11 sayfalık gizli Kavala raporunun FETÖ tarafından oluşturulduğunun aktarıldığını' belirtti.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bugün CHP'ye yapacağı ziyaret öncesi, Gezi Davası'nda müebbet hapse mahkum edilen Osman Kavala dosyasının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunulduğu öne sürüldü.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin aktardığı kulis bilgisine göre, dosyanın sunulmasına ilişkin görüşmede, 'FETÖ' ve Avrupa Konseyi vurgusu yapıldı.

Selvi'nin yazısın ilgili bölümü şöyle;

"Kavala dosyasının kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de paylaşıldığını öğrendim. Görüşmede FETÖ’cülerin Gezi olaylarını kışkırttığı, mahkûmiyete esas alınan 11 sayfalık gizli Kavala raporunun bunlar tarafından oluşturulduğunun ayrıntılı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktarıldığı söyleniyor. Ayrıca Avrupa Konseyi’ndeki gelişmelere dikkat çekilerek, bu sorunu kendi iç hukukumuz içerisinde çözmenin daha faydalı olduğu ifade ediliyor."

İstanbul 13 ve 14. Ağır Ceza Mahkemelerine yaptığı başvuruları reddedilen Osman Kavala’nın avukatı Hilal Zengin'in Adalet Bakanlığı'na da 'kanun yararına bozma' başvurusunda da bulunduğunu ve dosyanın bakanlığa gönderildiğini hatırlatan Selvi, yerel mahkemeye de bir kez daha itirazda bulunulduğunu belirtti.

'DİĞER GEZİ MAHKUMLARI DA AYRI AYRI BAŞVURU YAPMALI'

Selvi ayrıca "Ancak şuna dikkatinizi çekerim; buradan çıkacak bir karar Gezi mahkûmları için emsal teşkil eder. Ama bu başvuru sadece Osman Kavala için yapılmış durumda. Diğer Gezi mahkûmlarının da ayrı ayrı başvuruda bulunmaları gerekiyor" uyarısında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar