DEM Partililer konuşurken Devlet Bahçeli Genel Kurul'dan ayrıldı: 'AYM'nin yapması gerekeni yapıyorum'

DEM Partililer konuşurken TBMM Genel Kurulu salonundan ayrılan MHP Genel Devlet Bahçeli "CHP'yi de takip etmeyeceğim, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) yapması gerekeni yapıyorum" dedi.

Artı Gerçek - TBMM Genel Kurulunda 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin son gün görüşmeleri sürerken MHP Genel Başkanı Bahçeli ve MHP'li milletvekilleri, DEM Parti sözcüleri kürsüye çıktığında salondan ayrıldı.

Bahçeli, kuliste gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine, "CHP'yi de takip etmeyeceğim. Arkadaşlarım da takip etmeyecekler. Anayasa Mahkemesi'nin yapması gerekeni yapıyorum bugün" dedi.

TBMM'de, Hakurk'taki çatışmalarla ilgili AKP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi imzasıyla ortak bildiri yayımlanmıştı. DEM Parti ve CHP ortak bildiriyi imzalamamıştı. CHP, üç grup başkanvekilinin imzasıyla ayrı bir bildiri yayımlamıştı.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE SON GÜN

Öte yandan TBMM Genel Kurulu, bütçenin tümü üzerindeki görüşmeler için TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da, TBMM Genel Kurul çalışmalarına katıldı.

Bütçe ve kesin hesap görüşmelerinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 20 Ekim 2023 ile 24 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildiğini anımsatan Bozdağ, komisyonda 21 toplantı ve 70 oturumda yapılan görüşmelerin 217 saat 59 dakika sürdüğünü, bu toplantılarda 7 bin 834 sayfa tutanak tutulduğunu belirtti.

Genel Kurulda 11 Aralık 2023 tarihinde başlayan bütçe görüşmelerinin bugün tamamlanacağını dile getiren Bozdağ, 14 birleşim ve 71 oturumda toplam 180 saat 42 dakika çalışma yapıldığını, 6 bin 517 sayfa tutanak tutulduğunu ifade etti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar