DEM Parti'nin Dilovası eşbaşkan adayı Mustafa Avcı: DEM Parti belediyeciliği hiçbir kesimi ötelemeyecek

DEM Parti'nin Dilovası eşbaşkan adayı Mustafa Avcı: DEM Parti belediyeciliği hiçbir kesimi ötelemeyecek
Yerine kayyım atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, DEM Parti'nin Dilovası belediye eşbaşkan adayı oldu. Artı Gerçek’e konuşan Avcı, ilçenin sorunlarını bildiğini ve 31 Mart’ta DEM Parti belediyeciliğini ilçeye taşıyacaklarını söyledi.

Şenol BALI


VAN - 2019 yerel seçimlerinde göreve geldikten 6 ay sonra yerine kayyım atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, 31 Mart seçimlerinde DEM Parti tarafından Kocaeli'nin Dilovası ilçesinden Belediye Eşbaşkan adayı gösterildi.

Kürt nüfusunun yoğun olduğu Dilovası'nda 14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde ilçedeki oyların yüzde 28’ini alan Yeşil Sol Parti (YSP), AKP'den sonra ikinci parti oldu. Avcı’yı aday gösteren DEM Parti, belediyeyi kazanma iddiasında. 2007 Genel Seçimleri'nde Kocaeli Bağımsız Milletvekili adayı olan ve uzun yıllar sendikal çalışmalar yürüten Avcı, Dilovası'nın sorunlarına da hakim.

'NEREDE İHTİYAÇ VARSA ORADA ÇALIŞIRIM'

Dilovası adaylığının partisi ve ilçe halkının talebi üzerine geliştiğini anlatan Avcı, “31 Mart’a kadar arkadaşlarla beraber çalışırız diye düşünmüştüm ancak partimiz tarafından Dilovası ilçesinde aday olmam yönünde bir öneri gelişti. Parti genel merkezi ve yerel halkın talebi bu yönlü oldu. Ben de aday oldum. Çünkü nerede ihtiyaç varsa ben oraya gider çalışırım. Bu benim esasımdır" dedi.

'DİLOVASI'NA YABANCI DEĞİLİM’

2007 seçimlerinde 'Bin Umut Adayı' olarak Kocaeli Bağımsız Milletvekili adayı olduğunu ve kentte uzun yıllar sendikal çalışmalar yürüttüğünü hatırlatan Avcı, ilçeye yabancı olmadığını vurguladı. Avcı, "Uzun yıllar sendikal mücadelede bulundum. Partimizin Marmara Bölgesi çalışmaları kapsamında sık sık oradaki çalışmalarda yer aldım. 2007 yılındaki seçimlerde de Kocaeli’nde 'Bin Umut Adayları' olarak bağımsız milletvekilliği adayı olmuştum. Dolasıyla Dilovası’nı da Kocaeli’ni de iyi bilirim. Yerleşik ve göç eden halkla da ilişkilerimiz hep vardı. Parti örgütleri ve halkları tanıyorum" diye konuştu.

'SORUNLARI BİLİYORUZ, ZAMAN KAYBETMEDEN ÇÖZMEYE BAŞLAYACAĞIZ'

Dilovası’nın sanayi kenti olduğunu dile getiren Avcı, ekolojiden insan sağlığına ilçenin birçok sorununu çözmek için projeler gerçekleştireceklerini belirtti. Avcı, “İnsan sağlığından ekolojiye gelişen birçok olumsuz durum var. Göç eden halkımızın orada yaşadığı sorunları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye yaklaşımını hem de fabrikaların insanlara verdiği zararları biliyorum. Eğer halk onay verirse göreve geldiğimizde sıfırdan başlamayacağız. Bildiğimiz bu sorunlar doğrultusunda zaman kaybetmeden plan projeler gerçekleştireceğiz" dedi.

'DEM PARTİ'NİN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI DİLOVASI’NA TAŞIYACAĞIZ’

Kentteki tüm taraflarla bir araya geleceklerini aktaran Avcı, şöyle devam etti:

Partimizin belediyecilik anlayışı klasik belediyecilik anlayışı dışında bir yenilik taşıyor. Bu anlayışı Dilovası’na taşıyacağız. Toplumun, kentin, kentlinin yaşamı ve sağlığı bizim için en önemli şey. Buna dönük çalışacağız. Bu, özel sektöre yöneleceğiz anlamına gelmiyor. Sorunları çözüme konusunda mevcut yasalar ve mevzuatlar çerçevesinde kendileri ile de oturup tartışacağız. Kazansınlar, yöreye faydaları olsun ancak halkı negatif yönde etkileyecek adımların atılmasına da 'dur' demek gerekiyor. Belli bir kesime düşmanlık üzerinden yürümeyeceğiz. Tüm taraflarla bir araya geleceğiz. Kentin sorunlarından herkes etkileniyor. DEM Parti belediyeciliği hiçbir kesimi ötelemeyecek."

'OY ARTTIRMAK İÇİN DEĞİL KAZANMAK İÇİN GİDECEĞİZ'

Kazanmak için ilçeye gideceğini söyleyen Avcı, "Oy arttırma derdinde değiliz. Kentin ve kentlinin geleceğini garanti altına almak için kesinlikle kazanmamız lazım" dedi.

Öne Çıkanlar