Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti çağrısı sonrası MHP'den açıklama: İYİ Partililerin '26 Ağustos' vurgusuna işaret etti

Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti çağrısı sonrası MHP'den açıklama: İYİ Partililerin '26 Ağustos' vurgusuna işaret etti
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'ittifak' çağrısına İYİ Partililerden tepki gelmesinin ardından MHP'li Yönter, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Yönter, İYİ Partililerin 'önemine' vurgu yaptığı 26 Ağustos'u işaret ederek "Yakın bir zamanda göreceğiz" dedi.

Artı Gerçek - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, İYİ Parti’ye yaklaşan yerel seçimler için çağrı yaparak "Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına" diye seslenmesine İYİ Partililerden tepki gelmesinin ardından MHP'den yeni bir açıklama geldi.

Bahçeli'nin seçimler için İYİ Parti'ye yaptığı çağrı sonrası MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, "Bu çağrının samimiyetini görmek lazım. Çağrının cevaben tarafı Akşener" dedi.

İYİ Partililerin, Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta Afyon'da gerçekleştireceği toplantının 'önemine' işaret edip "Burada yapılacak önemli açıklamalar Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacak" vurgusunu hatırlatan Yönter, "Çok önemli bir konuşma olacağı iddia ediliyor. Bilemiyorum ki. Süreç bizi mutlaka aydınlatacak. Neyin ne olduğunu yakın bir zamanda göreceğiz" dedi.

CNN TÜRK'ten Göksu Öngören Özgür'e açıklamalarda bulunan Yönter, Bahçeli'nin Ağustos 2019'da 'Buluşma yerimiz zillet değil, millet' ifadesini hatırlattı. Yönter, "Kucaklaşmadan bahsetmişti. İYİ Parti Genel Başkanı'na 'eve dön' çağrısı yapmıştı. Çağrı karşılık bulmadı. Sessizliğe gömüldüler ya da ironi yaparak cevap vermeye çalıştılar. Sayın Genel Başkanımız çağrılarında samimi, iyi niyetli. Dünkü açıklaması son derece net. Ne diyor, 'Çağırdık dönmediniz. Yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına'" dedi.

'NEYİN NE OLDUĞUNU YAKIN BİR ZAMANDA GÖRECEĞİZ'

"Ülke hayrına Türkiye'nin geleceği için yerel iktidarda komşu olalım" ifadelerini kullanan Yönter, "Komşu komşunun külüne muhtaç. Biz de komşuluk hukuku çok önemlidir. Ahlaki temeli vardır. Ülkenin hayrına geleceğimiz için. Komşuluk hukukunda muhabbet vardır, yakınlık vardır. Husumet yoktur, ayrılık yoktur. Ülke hayrına bir olalım, beraber olalım, komşu olalım. Bu çağrı çok saygın bir çağrı. Bu çağrının samimiyetini görmek lazım. Türkiye'nin geleceği için zilletin bir yol olmadığını, çare olmadığını, çözüm olmadığını akıl vicdan sahiplerinin idrak etmesi lazım.

Bu çağrının cevaben tarafı Sayın Akşener. Değerlendirmelerde bulunacaklardır. 26 Ağustos'ta bir konuşma yapacağı söyleniyor. Çok önemli bir konuşma olacağı iddia ediliyor. Bilemiyorum ki. Süreç bizi mutlaka aydınlatacak. Neyin ne olduğunu yakın bir zamanda göreceğiz. Ama Genel Başkanımızın çağrısı tarihi bir çağrıdır. Bu çağrı Türkiye'nin menfaati için yapılmış bir çağrıdır. Bu çağrı günlük siyasi polemiklerin üzerinde geleceğin inşası için düşünülmüş bir çağrıdır" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Partiler, 2024 yerel seçimlerine ilişkin çalışmalara yönelik art arda açıklama yaparken, siyasetin ana gündem maddesi ittifak yapılıp yapılmayacağı ve sürpriz temaslar olup olmayacağı yönünde.

Son olarak sürpriz bir açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti’ye “Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına” çağrısında bulundu.

Cnn Türk’te yayınlanan Gece Görüşü programında konuşulan gündemle ilgili Sayın @handefrt hanımefendiye, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin iletmiş oldukları mesaj aşağıdadır. Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz. pic.twitter.com/W6PhIzF6ve

— İsmail ÖZDEMİR ???????? (@ismailozdemirrr) August 10, 2023

MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medya üzerinden, Bahçeli’nin CNN Türk programına gönderdiği mesajı paylaştı.

Bahçeli’nin 1 Ağustos 2019’da sosyal medya üzerinden bir mesaj yayınladığını ve geçmişte MHP’de yer alıp sonradan İYİ Parti bünyesine geçen isimlere çağrıda bulunduğunu hatırlatan Özdemir, Bahçeli’nin, İYİ Parti’ye “Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına” şeklinde yeni bir çağrı ilettiğini kaydetti.

Söz konusu ifadelere İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın'dan ilk yanıt gelmişti. Akalın, "Devlet Bey bir üçüncü yol çağrısı yapıyorsa, yani bir milliyetçiler ligi kurmak istiyorsa zaten biz oradayız. Buyursun gelsin. Yok eğer bir siyasal İslamcının önderliğinde Türk milliyetçiliğini peşkeş çekiyorsa zaten o gereğini yapıyordur bize ihtiyaç yoktur" demişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar