Diyarbakır'da 2 yerleşim yeri günlerdir elektriksiz

Diyarbakır'da 2 yerleşim yeri günlerdir elektriksiz
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Kumurcak kırsal mahallesinde 4 gündür, Yakutlar mezrasında ise bir haftadır elektrik kesintisi yaşanıyor. Bir mahalleli DEDAŞ'ın gelmediğini belirterek, "Bence bu bir seçim yaptırımıdır" dedi.

Artı Gerçek - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Kumurcak kırsal mahallesinde 4 gün, Kulp ilçesine bağlı İslamköy kırsal mahallesine bağlı Yakutlar mezrasında ise bir haftadır elektriklerin kesik olduğu öğrenildi. Kesintinin elektrik arızasından kaynaklandığı belirtildi. Mahalle sakinlerinin başvurusuna rağmen Dicle Elektrik A.Ş.'nin (DEDAŞ) arızayı onarmadığı aktarıldı.

4 GÜNDÜR KARANLIKTALAR

Kumurcak kırsal mahallesinden Hüseyin Gökmen, elektrik santralinden çıkan arıza nedeniyle 4 gündür birçok hanenin elektriğinin olmadığını söyledi. DEDAŞ'ı defalarca aradıklarını aktaran Gökmen, "Ya cevap vermiyorlar ya da geleceklerini söylüyorlar. Ancak 4 gündür hiçbir ekip gelip sorunu çözmedi. Köyümüz DEM Parti'ye oy veriyor, bence bu bir seçim yaptırımıdır" dedi.

'KIŞANAK ZAMANINDA ŞEBEKE SUYU GELİYORDU KAYYIM KESTİ'

Su sorunu da yaşadıklarını ifade eden Gökmen, "Gültan Kışanak zamanında köyümüze şebeke suyu geliyordu ama kayyım kesti. Bu neyin davasıdır?" sözleriyle tepki gösterdi.

EREN’DEN DEDAŞA TEPKİ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, X hesabından yaptığı paylaşımla DEDAŞ'a tepki gösterdi.

Eren, şunları belirtti: "Sur ilçemize bağlı Kumurcak (Çermo) köyünde 4 gündür, Kulp ilçemize bağlı İslamköy (Geliyê Qasan) Yakutlar mezrasında 1 haftadır elektrikler yok. Onlarca aile günlerdir elektriksiz yaşıyor. Sayın DEDAŞ yönetimi, köylülerin taleplerine ve aramalarına neden dönüş yapmıyorsunuz? Neden günlerdir küçük arızaları dahi gideremiyorsunuz? Seçim sonuçlarından dolayı Amed halkını mı cezalandırıyorsunuz.” (MA)

Öne Çıkanlar