Dünya Kobanê Günü'nde açıklama yapan DBP: Kürtler arasında birlik umudunu güçlendirdi

Dünya Kobanê Günü'nde açıklama yapan DBP: Kürtler arasında birlik umudunu güçlendirdi
DBP, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü'nde yaptığı açıklamada , ‘Jin Jiyan Azadi’ sloganına vurgu yaptı. DBP, Rojava’da yayılan bu sloganın dünya kadınlarının dilinde özgürlük çığlığı haline geldiğini belirtti.

Artı Gerçek-Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), 1 Kasım Dünya Kobanê Günü'ne dair açıklama yaptı. DBP açıklamasında, “Kobanê direnişi ile Kürt halkı sınırlarını kaldırarak Kobanê direnişine tek yürek, tek kemikle destek verdi. Bu Kürtler arasında birlik umudunu güçlendirdi ve aynı zamanda Kürt halkına birliğin önemini gösterdi” dedi.

Rojava'da yayılan Jin Jiyan Azadi’ sloganın dünya kadınlarının dilinde özgürlük çığlığı haline geldiğini belirten DBP, “Kobanê Kürt halkı için önemli bir kilometre taşıdır’ ifadelerini kullandı.

‘KÜRTLER ARASINDA BİRLİK UMUDUNU GÜÇLENDİRDİ’

Kobanê'de yaşanan direnişin Rojava devriminin de simgesi olduğu belirtilen açıklamada, “Kobanê'nin Rojava'daki direnişi uluslararası bir mücadeleyle bütünleşmiş ve tüm dünyaya yayılmıştır. Bu mazlumların özgürlük umuduydu” denildi. Yazılı açıklama yapan DBP şunları söyledi:

“ Arin Mirkan'ın şahsında Kürt kadınlarının direnişi Ortadoğu ve dünya kadınları için, ezenlere karşı verilen mücadelenin bir örneği oldu. Bunun günümüzdeki bir örneği İran ve Doğu Kürdistan'da Jîna Amini'nin öldürülmesiyle başlayan ve ‘Jin Jiyan Azadi’ sloganıyla devam eden isyandır. Rojava'da yayılan bu slogan, dünya kadınlarının dilinde özgürlük çığlığı haline geldi. Kobanê Kürt halkı için önemli bir kilometre taşıdır. Yüz yıldır Kürdistan topraklarını dörde bölen, Kürt halkını sınırlarla ayıran iktidar, Rojava devrimini engellemek için Kobanê'nin düşmesini umuyorlardı. Ancak Kobanê direnişi ile Kürt halkı sınırlarını kaldırarak Kobanê direnişine tek yürek, tek kemikle destek verdi. Bu Kürtler arasında birlik umudunu güçlendirdi ve aynı zamanda Kürt halkına birliğin önemini gösterdi. Kobanê, Kürt halkının topraklarını koruyabilecek, kendi kendilerini yönetebilecek güce sahip olduğunu gösterdi.”

‘KOBANÊ ÜZERİNDEN ÖZGÜRLÜĞE YÜRÜYORUZ’

DBP, AKP-MHP hükümetinin, uluslararası güçlerin işbirliği ve izniyle Girê Spî, Serê Kaniyê ve Afrin'i işgal ederek, çetelerin eliyle her şekilde yağmaladığını ve demografisini değiştirdiği vurguladı. DBP açıklamanın devamında şunları belirtti:

“Bugün bile Rojava'ya saldırmak için uluslararası güçlerden izin almak için kapı kapı dolaşmaktadır. Bu olmayınca SİHA'lar aracılığıyla sivillere saldırdı ve bu şekilde bölgeyi bölmeye ve Rojava devrimini yenmeye çalıştı. Kürt halkının İŞİD vahşetine karşı bu destansı mücadelesi, iktidarın Kürt halkının düşmanlığına dayalı saldırı ve politikalarının sonuçsuz kalacağını ve hiçbir zaman başarıya ulaşamayacağını bize bir kez daha göstermiştir. Bu vesileyle bir kez daha Dünya Kobanê Gününü kutluyor; Kürt halkını, örgütleri ve siyasi partileri bu saldırılara karşı net bir tavırla tepki vermeye ve Kürt halkının değerlerine ve kazanımlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Kobanê üzerinden özgürlüğe yürüyoruz.”(MA)

Öne Çıkanlar