Eğitim sendikalarından Bakan Tekin'e tepki: Asım Sultanoğlu hangi başarısından dolayı ilimize atandı?

Eğitim sendikalarından Bakan Tekin'e tepki: Asım Sultanoğlu hangi başarısından dolayı ilimize atandı?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Karaman'da 2016 yılında Ensar Vakfı'nda cinsel istismar soruşturmasında adı geçen Urfa İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu'nu "Arkasındayız" diyerek savunmasına kentteki eğitim sendikalarından tepki geldi.

Ali GÜZEL


URFA - Karaman'da 2016 yılında Ensar Vakfı ve KAİMDER'e ait yurtlarda 45 erkek çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili hakkında soruşturma açılan üç yöneticiden biri olan dönemin Asım Sultanoğlu'nun Urfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasına tepkiler sürüyor. Urfa'da neredeyse her gün düzenlenen protestolarda, atamanın iptal edilmesi isteniyor.

Bugün kenti ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in "Eleştirileri realiteden uzak, tamamen siyasi polemik konusu açıklamalar olarak görüyorum. En çok güvendiğimiz arkadaşlardan bir tanesi. Biz başarılı il müdürümüzün arkasındayız" diyerek Sultanoğlu'na sahip çıkması tepkileri daha da artırdı.

'BAKANIN AÇIKLAMALARI ATAMADAN DAHA TRAJİK'

Artı Gerçek'e konuşan Eğitim-Sen Urfa Şube Başkanı Mahmut Binici, şunları söyledi:

whatsapp-image-2023-08-23-at-19-12-48.jpeg
Mahmut Binici

"Bakanın açıklaması, Asım Sultanoğlu'nun İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasından daha trajik bir durum. Bakan beyin sahip çıktığı kişinin ismi toplum tarafından kabul edilmeyecek bir olayda geçiyor. Sultanoğlu, 508 yıl hapisle cezalandırılan faille bir ilişkisi olmadığını iddia etmişti daha sonra faille fotoğrafları ortaya çıktı ve tanıştıkları ispatlandı. Olayla ilgili soruşturmayı perdeleme çabası vardı ancak kamuoyuna mal olunca bir soruşturma açılmıştı. Urfa'nın böyle bir olayda ismi geçen bir kişiye ihtiyaç duyduğunu düşünmüyoruz. Böyle vahim bir olayda ismi geçen bir kişinin Urfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasını kabul etmiyoruz. Öğrencilerimiz için endişe duyuyoruz. Bakanlığın bu endişelerimizi göz önünde bulundurarak bir an önce İl Milli Eğitim Müdürünü görevden el çektirmesini bekliyoruz."

'KARAMAN'DA ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKAMAYAN BURADA NASIL SAHİP ÇIKACAK?'

Eğitim-İş Şube Başkanı Sedat Kayaokay da şu sözlerle tepki gösterdi:

whatsapp-image-2023-08-23-at-19-12-56.jpeg
Sedat Kayaokay

"Cumhuriyetin Milli Eğitim Bakanının ilk görevi çocukları korumak olmalıdır. Bu açıklamalar akıllara durgunluk veriyor. Asım Sultanoğlu hangi başarısından dolayı ilimize atanmıştır? Karaman’daki 45 çocuğa cinsel istismar uygulandığı zaman sorumluluk alanındaki çocuklara sahip çıkamayan, Şanlıurfa’daki çocuklara nasıl sahip çıkacak?” (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar