Ekrem İmamoğlu, Üsküdar’daki 'işgal edilmiş alanlar'a planlanan düzenlemeyi paylaştı

Ekrem İmamoğlu, Üsküdar’daki 'işgal edilmiş alanlar'a planlanan düzenlemeyi paylaştı
Sosyal medya hesabından Üsküdar sahiline ilişkin iki fotoğraf paylaşan Ekrem İmamoğlu, "Kaçaklar kaldırılınca böyle olacak" dedi. İmamoğlu, kaçak kafeler yıkıldıktan sonra sahile yapılması planlanan çevre düzenlemesini açıkladı.

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar Meydanı'nın bütünlüğünü bozan kaçak işletmelerin yıkımı mahkeme kararına rağmen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Üsküdar Kaymakamlığı'nca engellen kaçak kafeler yıkıldıktan sonra sahile yapılması planlanan çevre düzenlemesini paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sahildeki bazı kafeler için yıkım kararı almıştı. Kafelerin imar kanuna aykırı hareket ettiği tespit edilmişti. İşletmeler yıkım kararında yürütmeyi durdurmak için başvurmuştu fakat mahkeme 6 Nisan’daki oturumda İBB’yi haklı bularak işletmelerin talebini reddetmişti.

Kafeleri yıkmaya giden İBB ekipleri kimi zaman silahlı şüphelilerle, kimi zaman da polis engeliyle karşılaşmış ve ardından yıkım gerçekleşmişti.

'BÖYLEYDİ, BÖYLE OLACAK'

İmamoğlu, kaçak kafeler yıkıldıktan sonra Üsküdar sahilinde yapılması planlanan yeşil alanı “Üsküdar Sahil’deki işgal edilmiş alanlar. Böyleydi/Böyle olacak” diyerek Twitter’dan paylaştı.

NE OLMUŞTU?

İBB Encümeni, Mimar Sinan’ın yaptığı Kuşkonmaz CamiSi’nin bitişiğinde bulunan bir kafe için yıkım kararı almıştı. Kafe, imar kanuna aykırı inşa edilmişti.

İBB’nin kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma istemiyle işletme sahipleri tarafından dava açılmış ancak bu talep, 6 Nisan’da reddedildi ve İBB haklı bulundu.

İBB ekipleri yasal işlem için 10 Nisan’da kafeye gitmişti. Yıkıma başlamak isteyen İBB personeli, Üsküdar kaymakamlığının görevlendirdiği emniyet ekipleri tarafından engellenmişti. Geçen hafta ise İBB ekipler, kaçak kafenin yıkımı için bölgeye gitti ve Üsküdar'da İBB'nin, imar kanuna aykırı kafeyi yıkması sırasında, kafenin çatısına söküm işlemi için çıkan zabıta ekiplerine kim olduğu bilinmeyen bir kişi silah çekti. Yaşanan olayın ardından İmamoğlu kaçak kafenin yıkıldığını açıkladı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar