Emine Şenyaşar'ın Adalet Nöbeti 116'ncı gününde de sürdü: Tüm hukuksuzluklar son bulana kadar mücadelemize devam edeceğiz!

Emine Şenyaşar'ın Adalet Bakanlığı önündeki Adalat Nöbeti 116'ncı gününde de devam etti. Şenyaşar’ı bugün DEM Parti mileltvekilleri İbrahim Akın, Cengiz Çandar ve Mithat Sancar ziyaret etti: "Tüm hukuksuzlar son bulana kadar mücadelemize devam edeceğiz!"

Artı Gerçek - Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de eski AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar’ın Urfa'dan Ankara’ya taşıdığı Adalet Nöbeti sürüyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Urfa Milletvekili olan oğlu Ferit Şenyaşar ile 116'ncı gününde Adalet Bakanlığı önüne gelen Emine Şenyaşar’ı DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın ve DEM Parti Urfa milletvekili Mithat Sancar ziyaret etti.

'HUKUKSUZLAR SON BULANA KADAR MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ!'

Sosyal medya hesabı üzerinden de dayanışma ziyaretini paylaşan Akın, "Bugün 110 gündür Adalet Bakanlığı' önünde #Adalet arayışını sürdüren Şenyaşar Ailesi'ne destek ziyaretinde bulunduk. Tüm hukuksuzlar son bulana kadar dayanışmaya ve mücadelemize devam edeceğiz!" diye yazdı.

Adalet Bakanlığı'na çağrıda bulunan Akın ayrıca, "Şenyaşar ailesinin yürek yaralayan dramının görülmesini ve #Adalet talebinin acilen yerine getirilmesini Adalet Bakanlığı'ndan bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Dayanışma gösterdiği Emine Şenyaşar'ın yanında bir açıklama yapan Akın, "Vicdanları yaralayan bir durumla karşı karşıyayız" dedi. "Yıllardır süren bu adalet arayışı maalesef yıllardır sonuçlanmamış durumda" diyen Akın, devamında şöyle konuştu:

'YARGI BİR AN ÖNCE GÖREVİNİ YERİNE GETİRSİN'

"Ülkemizdeki adalet bakanı ve yargısı gereğini yapmıyor. Meclis'te yapılan görüşmeler, Adalet Bakanı'yla yapılan görüşmeler, Meclis Başkanı'yla yapılan görüşmeler halen sonuç vermemiş durumda. Verilen sözler tutulmuyor ve gözyaşları içerisindeki Şenyaşar anamız burada adalet için nöbet tutuyor. Emine annenin üzüntüsünü, acısını yürekten paylaşıyorum. Artı bu acı son bulsun ve Adalet Bakanı görevini yerine getirsin. Yargı bir an önce görevini yerine getirdi."

'BİR ÜLKEDE APAÇIK BİR ADALETSİZLİK DURUMU VARSA BU ÜLKENİN HER TARASI SARAR'

Sancar da dayanışma ziyareti sonrası "Adalet bu ülkede, yokluğu en fazla hissedilen varlığına en çok ihtiyaç duyulan şeydir" dedi.

Sancar devamında şu ifadelere yer verdi:

"Çünkü bir toplum olabilmenin toplum olarak barış içinde bir arada yaşayabilmenin şartı adalettir. Şenyaşar ailesinin yaşadığı adaletsizlik çok açıktır. Eşi ve çocukları herkesin gözü önünde katledildi. Failler belli, deliller karartılmak istendi. Tüm vu çabalara rağmen delillerin kalan kısmı vahşeti ortaya koymaya yetiyor. Bunlar eytmiyormuş gibi Emine ananın bir oğlu da yıllardır cezaevinde. Bu arayış ve talep sadece kendileri için değildir. Bir ülkede adaletsizlik yaşanıyorsa, apaçık bir adaletsizlik durumu varsa bu ülkenin her tarası sarar." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar