Emniyet ve Jandarma Klıçdaroğlu'na suç duyurusunda bulunacak

Emniyet ve Jandarma Klıçdaroğlu'na suç duyurusunda bulunacak
EGM ve Jandarma CHP lideri hakkında suç duyurusunda bulunacak. Kılıçdaroğlu'nun yayımladığı videoda 'cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmak' ifadeleri gerekçe gösteriliyor.

Artı Gerçek- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabı üzerindne yaptığı video açıklaması Emniyet Genel Müdürlüğünün ve Jandarma Genel Komutanlığı'nı harekete geçirdi. Kılıçdaroğlu'nun ifadeleri 'Emniyet ve Jandarma teşkilatlarını 'cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmak'la suçlaması' gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunacak.

EGM ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalar şöyle:

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı videoyla Türkiye'nin uyuşturucu çetelerinin çatışma alanına döndürüldüğüne dikkat çekmiş.

Kılıçdaroğlu, hükümetin iktidarda kalmak için kirli oyunlar çevirdiğini belirterek, uyuşturucu baronlarının ülkeye davet edildiğini kaydetti. Açıklamasında 'Metanfetamin'e odaklanan Kılıçdaroğlu, "Metamfetamin, sokaklarda çok hızlı yayılıyor. Sıvı olarak Türkiye'ye getiriliyor. Türkiye'deki laboratuvarlarda, özellikle İstanbul'daki laboratuvarlarda kristale çevriliyor" demişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun suçlularla çıkan fotoğraflarını da hatırlatan Kılıçdaoğlu, "okul önünde yakaladığınız uyuşturucu satıcısının bacağını kırın diyen, nam-ı diğer Fotoroman Süleyman'a o da fotoromancı ya, saray da çok iyi biliyor ki bu uyuşturucuları kendileri davet ettiler ülkeye. Paralarınızı getirin her şeye göz yumacağız dediler. Ve göz yumdular. Bunlar onunla bununla poz veren, gençlerin diliyle söyleyeyim 'Breaking Bad Süleyman' ülkenin çocuklarının zehirlenmesine göz yummuştur, yazıklar olsun onlara" ifadelerine yer vermişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar