Erdoğan, 'Feminist Gece Yürüyüşü'nü de 'işgal hareketi' olarak nitelendirdi

Erdoğan, 'Feminist Gece Yürüyüşü'nü de 'işgal hareketi' olarak nitelendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da yaptığı konuşmada polisin saldırdığı 'Feminist Gece Yürüyüşü'nü, 'işgal hareketi girişimi' olarak nitelendirdi.

Kutuplaştırıcı siyasete Ankara Yenimahalle mitinginde de sürdüren AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP, CHP ve İYİ Parti'yi 'Beka' söylemi üzerinden hedef göstermeye  sdevam etti.

'Ezanın ıslıklandığı'nı iddia ettiği '8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü'nü 'işgal hareketi' olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadınları asker ve polisle tehdit etti:

'8 MART'TA İŞGAL HAREKETİNE GİRİŞMEK İSTEDİLER. POLİSİMİZLE, ASKERİMİZLE TEPELERİNE BİNERİZ'

"Toplantı ve yürüyüş kanununa göre izin almak zorundalar. Sordum müracaat edilmemiş. Taksim Meydanı'na, İstiklal Caddesi'ne farklı ara sokaklardan girerek işgal hareketine girişmek istediler. Türkiye hukuk devleti içinde halkını hukukunu korur ama teröre yönelik adım atanlara göz açtırmaz. Bütün polisimizle, askerimizle tepelerine tepelerine bineriz."

AKP ve MHP dışındaki partilerin 'bekaya' ilişkin bir tek sözleri olmadıpğını söyleyen Erdoğan, "Türkiye'nin bekasına ilişkin bir tek sözleri yok. Böyle bir muhalefet olur mu? Ülkesini düşünmeyen Yenimahalle'yi düşünür mü? 31 Mart'ta bukalemun ittifakını sandığa gömmek gerekmez mi? El ele verip Ankra'yı ayağa kaldırmamız lazım. Bugüne akdar Ankara'yı biz yönettik" dedi.

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı mehmet Özhaseki'yi bölge illerindeki sokağa çıkma yasaklarının ve operasyonların sürdüğü dönemde büyük bir mücadele verdiğini belirten Erdoğan, "Büyükşehir adayımız Mehmet Özhaseki'yi anlatmaya gerek duymuyorum. Belediyecilikte sembol bir isimdir. 5 dönem Kayseri'de belediye başkanlığ yaptı. Sonra parlamentoya aldık beraber yolculuğa çıktı. Mehmet Özhaseki kardeşimize tecrübesi sebebiyle Çevre Şehircilik Bakanı yaptık. Özhaseki çukurların kanalların açıldığı Doğu ve Güneydoğu'da büyük bir mücadele verdi" dedi.

'ŞAHSIMA HAKARETLER SAVURAN SANATÇI MÜSVEDDELERİNE SAHİP ÇIKIYORLAR'

CHP'yi ve Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu, bölge illerinde HDP ile görüşüp, batıda bozkurt işareti yapmakla suçlayan Erdoğan, CHP'nin Ankara Büyükşehir adayı Mansur Yavaş'ı da 'alengirli işler' yapmakla suçladı:

"Peki muhalefet ne yaptı? Biz başarıyı ödüllendirirken onlar ne yaptı? Bay Kemal gitti, büyükşehirde kendisi gibi sürekli kaybeden birisini buldu. Daha önce iki kez ret yemiş geçmişte belediye başkanlığı yaptığı yerde yüzde 10'u zor bulan birini aday yaptılar. Alengirli işlere bulaşan zatı adayımız diye Ankara'ya dayattılar. Doğuda bölücü, batıda Atatürkçü bir bukalemun itifakı oluşturdular. Sadece bununla da kalmadılar. Bölücü örgütün siyasi temsilcilerini de kolları altına aldılar. Ezan düşmanlarını da yanlarına aldılar. Doğuda bölücü, Batıda Atatürkçü, Ankara'da bozkurtcu oldular. CHP'nin başındaki zat Ankara'da bozkurt işaretiyle dolaşıyor. Yanındaki hanım da vatan millet edebiyatı yapıyor. HDP'nin Ankara'da neden aday çıkarmadığını niçin anlatmıyorlar. Bölücü örgütün uzantılarını sözde CHP, İP listelerinden belediyelere sızdırmak için yaptıkları kirli pazarlıklardan hiç söz etmiyorlar. Şahsıma ve milletimize hakaretler savuran sanatçı müsveddelerine sahip çıktığı kadar, bu millete sahip çıkmıyorlar."

'KÜRDİSTAN'I ÇOK SEVİYORSANIZ IRAK'IN KUZEYİNDE VAR ORAYA GİDİN'

HDP'li milletvekillerinin, Eş Genel Başkalar'nın konuşmalarından hazırlanan görüntüleri seçmenlerine izletmeye Yenimahalle mitinginde de devam eden Erdoğan, HDP'lileri 'Ya sev ya terk et' siyasetinin benzeri bir söylemle itham etmeyi de sürdürdü:

"Ne diyor? Onlar diyor, 1 Temmuz'a kadar eğer terörle mücadele yasasını kaldırmazlarsa… Eee? Savaş kapıyı çalar. Ne oldu? Kaldırmadık, 1 Temmuz geçti. Ne oldu? Buyursunlar gelsinler, topu birden gelsin. Cudi'de bunların inlerine girdik mi? Gabar'da bunların inlerine girdik mi? Tendürek'te inlerine girdik mi? Kandil'de girdik mi?Bu toprakları böldürtmeyiz, Kürdistan'ı çok seviyorsanı Irak'ın Kuzeyinde var oraya gidin." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar