Erdoğan Beştepe'de ABD'yi hedef aldı: Gazze'de akan kanda işgalcilere lojistik ve askeri destek verenlerin de vebali var

Erdoğan Beştepe'de ABD'yi hedef aldı: Gazze'de akan kanda işgalcilere lojistik ve askeri destek verenlerin de vebali var
Erdoğan, Beştepe'de yaptığı konuşmada İsrail'i destekleyenlere seslenerek "Kimse bizim gözümüzün içine bakarak yalan söylemesin. Gazze'de oluk oluk akan kanda en az işgalciler kadar onlara lojistik destek sağlayanların da vebali vardır" dedi

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni'nde konuştu. İspanya, İrlanda ve Norveç'in Filistin'i tanıma kararının memnuniyet verici olduğunu söyleyen Erdoğan, "İsrail'i ateşkese zorlamak için diplomatik temaslarımızı artırdık" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasının bir kısmı şöyle:

Biz sevgi medeniyetinin mensuplarıyız. Mazlumların, yetimlerin yardımına koşmak, kimsesizlerim kimsesi olmak esasen dinimizin bizlere emridir. Biz komşusu aç yatarken tok yatanlardan olamayız.

İNSANİ DRAMLARA KAYITSIZ KALAMAYIZ: İnsani dramlara kayıtsız kalamayız. Filistinli kardeşlerimize karşı mesuliyetimiz var.

Etrafımızı kuşatan onca acıya rağmen, dünya hala ayaktaysa sebebi iyi insanların güzel insanların iyiliksever insanların varlığıdır. Depremde başkaları için gerektiğinde canını tehlikeye atan, hakkı ve adaleti savunmak için her türlü riski göze alan koca yürekli insanların eksikliğini Rabbim bizlere hissettirmesin.

SON ASRIN EN HOYRAT SOYKIRIMI: İsrail Nekbe'den beri 76 yıldır kan döküyor. Filistin topraklarını alenen gasp ediyor.7 Ekim'den bu yana tüm dünyanın gözleri önünde Gazze'de son asrın en hoyrat soykırımlarından biri işleniyor. Gazze'yi bir çocuk mezarlığına çevirdiler. Yardım malzemesi götüren kamyonlara saldıracak, mazlum sivillerin üzerine bomba yağdıracak kadar insanlıklarını kaybettiler. Kimse bizim aklımızla alay etmesin. Kimse bizim gözümüzün içine bakarak yalan söylemesin. Gazze'de oluk oluk akan kanda en az işgalciler kadar onlara lojistik destek sağlayanların da vebali vardır. Sanmayın ki zalimlerin yaptıkları yanlarına yan kalacak. Asla! Bu kan işgalcilerin ve hamilerinin alnına yapışmıştır. Hamas önceki hafta ateşkes teklifini kabul ettiğini açıkladı ancak İsrail uzlaşmaz tutumunu sürdürdü. Refah'a saldırarak gerçek niyetini ortaya koydu.

SİYONİST YAYILMACILIK DEVAM EDERSE DÜNYA YENİ ÇATIŞMALARA GEBE: Batılı güçler, tüm şımarıklığına ve pervasızlığına rağmen Netanyahu'nun arkasında durdukça Filistin'de katliamların önüne geçilemez. İsrail yönetiminin daha fazla kan dökülmeden bir anca önce durdurulması gerekiyor. Siyonist yayılmacılık böyle devam ederse açık söylüyorum, dünyamız yeni çatışmalara gebedir.

İSRAİL'İ ATEŞKESE ZORLAMAK İÇİN TEMASLARIMIZI ARTIRDIK: İsrail ile olan ithalat ve ihracat işlemini geçen ay tamamen durdurduk. İsrail'i ateşkese zorlamak için dost ve kardeş ülkeler nezdinde diplomatik temaslarımızı artırdık. Yabancı liderlerle yaptığımız görüşmelerin vazgeçilmez gündem maddesi, Filistin devletinin tanınması ve Gazze'de katliamların durmasıdır. Uluslararası alanda bu yönde başlatılan tüm girişimlere destek veriyoruz. Filistinli kardeşlerimiz tüm imkansızlıklara rağmen dik ve dirayetli duruşlarıyla insanlığın yüz akı oldular. 229 gündür uyguladığı soykırıma rağmen İsrail yönetimi Gazze halkının çelikten iradesini kıramadı, mücadele azmini yok etmedi. Filistinliler yaralandılar, öldürüldüler, göçe zorlandılar, açlıkla sınandılar, işkencenin her türlüsüne maruz bırakıldılar ama zulme ve zalime asla boyun eğmediler. Buradan Gazze'nin yiğit evlatlarını bir kez daha muhabbetle selamlıyorum.

Bugün Norveç, İrlanda ve İspanya'nın Filistin Devleti'ni tanıyacaklarını açıklamalarından büyük bir memnuniyet duyduk. Her 3 ülkenin liderine, tarihin doğru tarafında yer alan bu vicdanlı kararlarından dolayı şahsım, milletim adına takdirlerimizi iletiyoruz. Henüz Filistin Devleti'ni tanımayan ülkeleri de daha fazla vakit kaybetmeden aynı adımı atmaya çağırıyoruz

SOYKIRIM DAVASINA BİZ DE MÜDAHİL OLMAYI KARARLAŞTIRDIK: Güney Afrikalı dostlarımızın Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açtığı 'soykırım' davasına biz de müdahil olmayı kararlaştırdık. İsrail'in soykırım suçu işlediğine dair elimizdeki tüm belgeleri ve bilgileri muhataplarımıza iletiyoruz. Türkiye, Filistin halkının ve doğdukları toprakları kahramanca savunan Filistinli direnişçilerin yanındadır. "(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar