Erdoğan Diyarbakır'da HÜDA-PAR genel Başkanı ile birlikte cami açacak

Erdoğan Diyarbakır'da HÜDA-PAR genel Başkanı ile birlikte cami açacak
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da TOKİ konutları ve cami açılışını, seçime birlikte girdiği HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile birlikte gerçekleştirecek. Açılış, şehrin farklı yerlerine asılan Kürtçe pankartlarla duyuruldu.

DİYARBAKIR - 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için geri sayım sürüyor. Seçimlere HÜDA-PAR ile birlikte giren AKP, özellikle bölge illerinde seçim çalışmalarını birlikte yürütüyor. Diyarbakır'da bugün yapılacak açılışlar da bunlardan biri olacak.

Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile birlikte TOKİ konutları ve Kışla Caddesi'nde yapımı tamamlanan Selahattin Eyyubi Camisi açılışını gerçekleştirecek. TOKİ konutları açılışı ile ilgili yapılan açıklamada, 1.122 deprem konutunun temel atma ve 1.432 konut ve 17 dükkanın anahtar teslim töreninin yapılacağı belirtildi.

Açılış, şehrin farklı yerlerine asılan Kürtçe pankartlarla duyuruldu

ALTI YILDIR YAPIMI SÜREN CAMİNİN AÇILIŞI

Erdoğan’ın Yapıcıoğlu ile birlikte yapacağı ikinci programında cami açılışı var. Diyarbakırlı iş insanı İhsan Arslan tarafından inşa ettirilen Selahaddin Eyyubi Camisi, Erdoğan ve Yapıcı ile birlikte açılacak. Aynı anda 25 bin kişinin ibadet edebileceği caminin inşasına başlanırken yardım kampanyaları yapılmış, inşaat alanına yardım yapılacak hesaplar paylaşılmıştı.

Açılışı yapılacak Caminin etrafında yoğun önlem alındı. Caminin etrafından geçen yollar trafiğe kapatıldı. Açılış saat 16.00’da gerçekleşecek. (Artı Gerçek)

Öne Çıkanlar