Erdoğan duyurdu: Düzce afet bölgesi ilan edildi

Erdoğan duyurdu: Düzce afet bölgesi ilan edildi
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 6 büyüklüğündeki deprem sonrası Düzce'yi 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan ettiklerini duyurdu. Altılı Masa'nın anayasa çalışması için 'ucube teklif' nitelendirmesinde bulundu.

Artı Gerçek - Rekor düzeylerdeki enflasyonun faturasını marketlere kesen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, denetimleri sıkılaştıracaklarını söyledi. Erdoğan, Fiyat İstikrar Komitesi kurarak, fiyat farklılıklarını gidermenin yollarını arayacaklarını belirtti. 6 büyüklüğündeki deprem sonrası Düzce'yi afet bölgesi ilan ettiklerini duyuran Erdoğan, Altılı Masa'nın anayasa çalışmasına da sert eleştiriler getirdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin genel merkezindeki Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşma özetle şöyle:

SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO: Kamuda çalışan 424 bin sözleşmelinin kadroya geçirilmesi kararının bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Resesyon endişenin arttığı dönemde Türkiye'nin büyümesini sürdürmesi kıymetlidir. İnşallah, 2022'yi rekor düzeyde kapatarak, 2023'e iyi bir giriş yapacağız. Ekonomi, diplomasi, terörle mücadele ve mülteci sorunu konusu. Bu dört ana başlığı her şeyden önce biz başardık, başarıyoruz, başaracağız. Türkiye'nin yarınını da biz inşa edeceğiz.

DÜZCE DEPREMİ: Depremin etkilediği Düzce'yi Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan ettiğimizi açıklamak istiyorum.

BİZE KARŞI BEZGİNLİK VARSA UMUT VERMELİYİZ: Seçim yaklaşıyor. Bay Kemal tamamen yalanlar dünyasıyla milletin karşısına çıkacak. Alışığız zaten ama buna hazırlanın. Kapısına gittiğimiz, selam verdiğimiz insanlarda bize karşı küslük, kırgınlık varsa onarmalıyız. Bezginlik varsa umut vermeliyiz, nefret varsa sevgiyle tedavi etmeliyiz.

ALTILI MASANIN ANAYASA TEKLİFİ: Biz AK Parti kurulana kadar Türkiye'de neler görmedik ki? Bu koalisyonlardan bu ülkeye fayda geldi mi? 20 yıldır istikrar var, güven var. Biz bunu sağladık. Bugüne kadar ne CHP'den en şürekâsından ülkenin derdine derman olacak hiçbir söze, teklife, adıma rastlamadık. Becerebildikleri tek şey anayasa değişiklik teklifi açıklamak oldu. Eski Türkiye ipiyle çıkara çıkara ucube bir teklif çıkardılar. Bir gözden geçirdim. Ne var, masanın etrafındakiler artı masanın altındaki. Bunlara ne verirsek mutlu olurlar, buna çalışmışlar. Belediyeler kapatılmayacakmış, hazine yardımlarından herkes nasibini alacakmış. Benim milletim bunu yutmaz. Yeni düzenlemede Cumhurbaşkanı herhangi bir iade yapamayacak. Cumhurbaşkanı niye var? Bunların hazırladıkları tezgah böyle. Başbakanlık vermek zorundalar. Başkanlık sisteminde bu yok. Birileri de başbakanlık bekliyor. Öyleyse çok partili parlamenter sistemde başbakanı bir yere koyabilir, anlayış bu. Bizim böyle bir derdimiz yok.

BAY KEMAL BİZ DE 3 ARALIK'TA URFA'DAN AÇIKLAYACAĞIZ: CHP ve masa arkadaşlarının ülkenin ve milletin geleceği için hiçbir hazırlıklarının olmadığını teyit etmiştir. Şimdi ayın 3'ünde açıklama yapacakmış. Bay Kemal, biz de Şanlıurfa'dayız. Biz de oradan açıklamamızı yapacağız.

MARKETE DENETİM: Medya yatıyor, kalkıyor belli isimleri ekrana çıkararak market de market yaptıkları iş bu. Marketlerle ilgili gerek zincir gerek diğer marketlerle alakalı fiyatlar böyle. Kabinede arkadaşlarıma söyledim; başta Ticaret Bakanlığımız olmak üzere kontrolleri sıkılaştıracağız. Bütün mesele bu fiyat farklılıklarını gidermenin yollarını arayacağız. Birçok birimlerde ekonomide farklılıklar var, Fiyat İstikrar Komitesi'ni kurarak takibini yapacağız.

SEÇİM GÜNÜ İŞ SANDIKTA BİTER: Seçim günü iş sandıkta biter. Sandıklara sahip çıkacağız. Sandıkta oynanmak istenen oyunlara karşı dikkatli olacağız. En küçük eksikliğe meydan vermeyeceğiz.
(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar