Erdoğan emekli maaş zammı için yüzde 19'u işaret etti

Erdoğan emekli maaş zammı için yüzde 19'u işaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşı zammı için "Dün enflasyon oranı netleşince emeklilerimizin alacağı yeni maaşları da belli oldu" dedi. 'Refah payı' artışı içinse net bir tarih vermedi, "Önümüzdeki haftalarda açıklayacağız" ifadesini kullandı.

Artı Gerçek - Memur ve işçi emeklilerinin maaş zammı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü açıklamasıyla netliğe kavuştu. Buna göre, işçi emeklisi maaşına dün açıklanan yüzde 19,77, memur emeklisine ise yüzde 17,55 oranında zam yapılacak. Erdoğan, seçim öncesi sözünü verdiği 'refah payı' artışı içinse net bir tarih telaffuz etmeyip "Yapılabilecek iyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan'ın konuşması özetle şöyle:

DEMOKRASİNİN NAMUSUNU KURTARDIK: Küresel şer şebekeleri, terör örgütü, tetikçi basın yayın kuruluşlarıyla milletimizin birlik ve beraberliğine kast eden provokatörlükle mücadele ettik. Seçmen iradesini manipüle etme çabaları hiç durmadı. Siyaset mühendisleri sahneyi terk etmedi. Farklı seslere tahammülsüzlük had safhaya çıkarken itibar suikastıyla siyasetçiler linç edildi. Kaset kumpaslarıyla rakipler minder dışına itildi. Siyasi mücadelenin hudutlarını belirleyen ne kadar ahlaki çizgi varsa hepsini çiğnediler. 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta sadece 2 hafta arayla iki seçim kazanma başarısı göstermedik, aynı zamanda Türk demokrasisinin namusunu ve şerefini de biz kurtardık.

PARTİMİZİN OYLARINDA GÖRÜLEN NEGATİF AYRIŞMANIN FARKINDAYIZ: Seçim sonuçlarını tüm boyutlarıyla değerlendiriyor, milletimizin sandıkta dile getirdiği mesajları en doğru biçimde değerlendiriyoruz. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminde partimizin oylarında görülen negatif ayrışmanın farkındayız. Hangi alanlarda sorunumuz varsa süratle müdahale edeceğiz. Nerede hatamız olmuşsa hiçbir komplekse kapılmadan kabul edecek ve düzeltmenin yollarını arayacağız. Ekim ayında büyük kongremize bu anlayışla hazırlanıyoruz. Kongremiz 31 Mart 2024 seçimleri için ihtiyacımız olan sinerjiyi de sağlayacaktır.

CHP YÖNETİMİNDEKİ ŞEHİRLER KURTARILMAK İÇİN GÜN SAYIYOR: CHP zihniyetinin elinde her gün kan kaybeden, kötüye giden şehirlerimiz kurtarılmak için adeta gün sayıyor. Muhalefetin yönettiği illerin belediye başkanları şehirleriyle ilgilenmek yerine koltuk kavgasından başlarını kaldıramıyor. Vatandaş hizmet beklerken bunlar tüm mesailerini, enerjilerini parti içi çekişmelerde harcıyor. İki tanesi 3 ay boyunca cumhurbaşkanı olacağız diye il il dolaşmaktan kendi şehirlerini unuttu. İnşallah 31 Mart 2024 tarihinde bu kötü gidişe dur diyeceğiz.

HİÇBİR SEÇİMİ ÇANTADA KEKLİK GÖREMEYİZ: İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 4 yıldır hiçbir hizmet alamayan şehirlerimizin tekrar hizmet ve eser siyasetiyle buluşturacağız. Muhalefetin kavgalı, dağınık, gerçekten içler acısı haline bakıp da gelecek seçimler dahil hiçbir seçimi çantada keklik göremeyiz. Bugün birbirlerine demediklerini bırakmayanlar yarın çıkarları uğruna can ciğer kuzu sarması olmakta asla tereddüt etmezler. Masadan kalktı diye ittifak ortaklarına aşağılık hakaretlerde bulundular, üç gün sonra hiçbir şey olmamış gibi yollarına devam ettiler. Dün baba oğul videosu çekenlerin bugün gırtlak gırtlağa gelmesinin bizim açımızdan hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Dün genel başkanınız Ankara'dan İstanbul'a yürüyordu. E şimdi ne oldu, yollar yürümekte aşınmaz demeye başladılar. Bunlar çok kısa bir süre öncesinin tarihini de unutuyorlar. Zihniyet değişmedikten sonra CHP genel müdürlüğüne hangi kumpasla getirilenlerin bizim açımızdan hiçbir anlamı bulunmuyor.

KILIÇDAROĞLU GAZETECİ KILIKLI TERÖRİSTLERE SAHİP ÇIKIYOR: Muhalefetin son bir aylık karnesine baktığımızda bu tespitlerin ne kadar haklılığı anlaşılıyor. CHP Genel Başkanı bebek katilini öven gazeteci kılıklı teröristlere sahip çıkıyor. Partisinin grup toplantılarında önüne gelenlere hakaret ediyor. Bu zatın 12. seçim hezimetinin yaşadığı 28 Mayıs'ın üzerinden 38 gün geçti. Ama bu şahıs Kandil ve Pensilvanya'ya hangi sözleri verdiğini halen açıklamadı. Genel başkanlarının olmadığı bir parlamento var şu anda. Niye? Pazarlık yaptılar, her birine seni cumhurbaşkanı yardımcısı yapacağım derken kendileri açıkta kaldı.

MEMUR MAAŞI SÖZÜMÜZÜ TUTTUK: Asgari ücretteki artıştan sonra dün memur maaş düzenlemesini Meclis'imizin takdirine sunduk. Meydanlarda söz verdiğimiz üzere en düşük memur maaşını 22 bin 17 liraya yükseltiyoruz. Tüm kamu görevlilerinin yıllak ücretlerinde seyyanen artış yapıyoruz. Ortalama memur maaşını 25 bin 15 liraya çıkarıyoruz. Tarihin en yüksek zamlarından olan bu düzenlemenin tüm memurlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

EMEKLİ MAAŞI İÇİN BAKANLARA TALİMAT VERDİM: Emeklilerimizin beklentilerini de gözardı etmiyorum. 5 ay önce yaşanan deprem gerçeğine rağmen ne söz vermişsek hepsini tek tek yerine getirdik, getiriyoruz. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya yükseltmek suretiyle bu konudaki hassasiyetimizi ortaya koyduk. Dün enflasyon oranı netleşince emeklilerimizin alacağı yeni maaşları da belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcımız, Hazine ve Maliye Bakanımız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız çalışmalarına başladı. İnşallah önümüzdeki hafta gerekli açıklamayı yapacağız.

BAŞBAĞLAR İÇİN SAYGI DURUŞU: Bu düşüncelerle sizlere veda etmeden önce dün şehadetlerinin 30'uncu yılını geride bıraktığımız Başbağlar şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Başbağlar katliamı tarihimizin en vahşi terör eylemlerinden biridir. Akşam namazını kılmak için camiye giden kardeşlerimiz PKK'lı kalleşler tarafından köy meydanına toplanmış ardından kurşuna dizilmiştir. Cami, okul ve köydeki evlerin tamamı ateşe verilmiş, 33 insanımız alçakça şehit edilmiştir. Rabbim Başbağlar şehitlerimizle birlikte tüm şehitlerimizin ruhlarını şâd, mekanlarını cennet eylesin diyorum. İsrail ordusunun Cenin saldırılarında şehit olan Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar