Erdoğan, İsveç'in Türkiye’ye uyguladığı kısıtlamaların kaldırılmasını istedi

Erdoğan, İsveç'in Türkiye’ye uyguladığı kısıtlamaların kaldırılmasını istedi
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile görüştü.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, iki ülke ilişkileri ve İsveç’in NATO’ya üyelik başvurusu ele alındığı belirtildi.

Erdoğan, görüşmede, Türkiye’nin NATO’nun açık kapı politikasına bugüne kadar hep tam destek verdiğini belirterek, ittifak içinde hem üye ülkelerin güvenliği hem de kolektif güvenlik açısından dayanışmanın esas bir değer olduğuna işaret etti.

SAVUNMA SANAYİİ ALANINDAKİ KISITLAMALARIN KALDIRILMASINI İSTEDİ

Erdoğan, KDP ortaklığıyla başlatılan sınır ötesi operasyonu sonrasında savunma sanayii alanında İsveç'in Türkiye’ye uyguladığı kısıtlamaların kaldırılmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı'nın ardından Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile görüştü. Niinistö, "Finlandiya müttefiklerin güvenliğini taahhüt edecek" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar