Erdoğan, 'yeni anayasa' çağrısı üzerinden muhalefeti hedef aldı: Konfor alanlarından çıkmak istemediler

Erdoğan, 'yeni anayasa' çağrısı üzerinden muhalefeti hedef aldı: Konfor alanlarından çıkmak istemediler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'yeni anayasa' çağrısı üzerinden muhalefeti hedef aldı: Samimi davetimiz karşılık bulmadı. Darbe anayasasından şikayet edenler iş adım atmaya gelince konfor alanlarından çıkmak istemediler.

Artı Gerçek - TBMM'nin 28. dönem 2. yasama yılı Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na yapılan bombalı saldırı girişimi gölgesinde bugün başladı. Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa çağrısı üzerinden muhalefeti hedef aldı.

"Vesayetin milli iradeyi hiçe saydığı dönemler geride kalmıştır" diyen Erdoğan, yeni dönemde 'sivil ve milli anayasa' vurgusu yaptı. Erdoğan, "Türkiye'yi mevcut anayasa kamburundan kurtarmak hepimizin öncelikli sorumluluğudur. Bu anayasanın 2023 Türkiye'sini taşıyamadığı açıktır. Maalesef samimi davetimiz karşılık bulmadı. Darbe anayasasından şikayet edenler iş adım atmaya gelince konfor alanlarından çıkmak istemediler. Buna rağmen biz ümidimizi asla kaybetmedik" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

ENFLASYON AÇIKLAMASI

Milletimizin canını yakan hayat pahalılığını ortadan kaldırmak için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız. Ekonominin ruhunu oluşturan güven ve istikrar iklimini bozacak her türlü söz, tutum ve davranıştan uzak durmalıyız

Bu sabah emniyet birimlerimizin vakitli müdahalesiyle iki caninin etkisiz hale getirildiği eylem terörün son çırpınışlarıdır. Alçaklar emellerine ulaşamadı.

AİHM'E TEPKİ

AİHM'in verdiği son kararlar adeta bardağı taşıran son damla olmuştur. FETÖ'cü alçaklara bu karardan ekmek çıkmaz."

ANKARA'DAKİ SALDIRI HAKKINDA

Bu sabah, emniyet birimlerimizin vakitli müdahalesi neticesinde iki caninin etkisiz hale getirildiği eylem, terörün son çırpınışlarıdır. Vatandaşın huzuruna ve güvenliğine kast eden alçaklar, emellerine ulaşamamıştır, asla da ulaşamayacaktır.

Bu ülkede bir daha asla FETÖ yeniden dirilemeyeceği gibi, benzer örgütlerin de yeni ihanetler sergileyebilmesi mümkün değildir. Operasyonlarımız neticesinde adeta can çekişen terör örgütlerine siyasi hesaplarla moral aşılamanın vebali çok ağır olacaktır.

ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ GÖNDERMESİ

Özellikle sanat öne sürülerek milli iradeye kast edenlerin propagandasının yapılmasını kabul edemeyiz. (AB) Vize başta olmak üzere haksızlıklarından dönerlerse, yanlışlarını düzeltmiş olurlar. Yapmazlarsa, bizden bir beklentiye girme hakkını kaybederler.

Öne Çıkanlar