Erdoğan orman yangınları nedeniyle muhalefeti suçladı: Devletimiz muhalefetin körüklediği fitne ateşiyle de mücadele etmekte

Erdoğan orman yangınları nedeniyle muhalefeti suçladı: Devletimiz muhalefetin körüklediği fitne ateşiyle de mücadele etmekte
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, orman yangınına müdahale konusundaki eleştirilere muhalefeti suçlayarak cevap verdi: Devletimiz muhalefetin körüklediği fitne ateşiyle de mücadele etmekte. Millete hesap vermesi gerekenler yerel yönetimlerdir.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahlat'ta düzenlenen kabine toplantısı sonrası konuştu. Son dönemde artan orman yangınlarına müdahalede esik kalındığı eleştirilerine muhalefeti 'doğal afetleri siyasallaştırmakla suçlayarak yanıt veren Erdoğan, "Devletimiz muhalefetin körüklediği fitne ateşiyle de mücadele etmekte" dedi.

'HESAP VERMESİ GEREKENLER YEREL YÖNETİMLERDİR'

Orman yangınları ile mücadele konusunda asıl sorumlunu yerel yönetimler olduğunu da ileri süren Erdoğan şöyle konuştu:

"Devletimiz her yangın çıktığında sadece alevlerle değil aynı zamanda muhalefetin körüklediği fitne ateşiyle de mücadele etmektedir. Bunu daha önce Marmaris yangınında yaşadık. Aynı iftiraya geçen hafta da şahit olduk. Uçak ve helikoptere rağmen uçak yok dediler. Yangın başladıktan sonra 5 dakika ilk müdahale yapıldığı halde yangına müdahale edilmiyor dediler. Şunu altını çizerek tekrar belirtmek isterim 81 vilayetimizin neresinde yangın çıkarsa çıksın devletimiz süratle organize olmakta ve yangına müdahale etmektedir. Burada asıl eleştirilmesi, millete hesap vermesi gerekenler yerel yönetimlerdir. Kendi sorumluluk alanındaki orman yangınlarına bile müdahale etmekte çok geç kaldılar. Bu tablo milletimizin de vicdanını yaralıyor. Ormanlar hepimizindir. 85 milyonun ortak değeridir. Muhalefetin her konuyu siyasallaştıran bu çarpık bakış açısını bir an önce terk etmesini bekliyoruz."

Öne Çıkanlar