Erdoğan: Suriye ile alt düzeyde bir dış politika yürütülüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'ye ilişkin istihbarat örgütlerinin 'İlla liderler ne yapıyorsa biz de onu yaparız' havasında olamayacağını söyledi.
![Erdoğan: Suriye ile alt düzeyde bir dış politika yürütülüyor](https://i.artigercek.com/2/1280/720/storage/old/news/66586.jpg)
TRT ortak yayınında konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ile görüşmelere ilişkin yaptığı açıklamada, Suriye ile alt düzeyde bir dış politika yürütüldüğünü söyledi.
İstihbarat örgütlerinin "İlla liderler ne yapıyorsa biz de onu yaparız" havasında olamayacağını belirten Erdoğan, Suriye ile başlaması muhtemel bir müzakere sürecini ima etti.
'SURİYE'DEKİ MALUM SÜREÇ İYİYE GİDİYOR'
Suriye görüşmeleri kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 14 Şubat'ta Soçi'de bir araya geleceklerini de belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ilişkin, "Sayın Putin'le İstanbul zirvesini andık. Sayın Putin ile ayın 14'ünde Soçi'de bir araya geleceğiz. Temenni ediyorum ki bu güzel bir işe yeni bir anlam kazandıracak. Suriye'deki malum bu süreç, Cerablus, Afrin, İdlib her geçen gün daha iyiye gidiyor. Geri dönüş başlayan bu bölgelerde Suriye halkı kendi topraklarına dönme imkanını, fırsatını bulsun" dedi.
CHP, İYİ PARTİ VE SAADET PARTİSİ'NİN HDP İLE HAREKET ETTİĞİNİ İDDİA ETTİ
Yerel seçim sürecine ilişkin de konuşan Erdoğan, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’ni HDP ile birlikte hareket ettiği iddiasında bulunarak, "HDP eşittir PKK. CHP’nin bunlarla beraber olması zaten anlatılır gibi değil. Hele hele İYİ Parti’nin Saadet Partisi’nin bunlarla iş tutmasını izahı mümkün değildir" dedi. (HABER MERKEZİ)