Erdoğan yasağı savundu, Instagram'ı suçladı: 'Dijital faşizm ile karşı karşıyayız'

Erdoğan yasağı savundu, Instagram'ı suçladı: 'Dijital faşizm ile karşı karşıyayız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Instagram'a getirilen yasakla ilgili "Dijital faşizmle karşı karşıyayız" dedi. Muhalafeti hedef alan Erdoğan, "Batıdan çok batıcı, ev zencilerinin tek gayesi sahiplerine şirinlik yapmaktır. Bizim onlarla işimiz yok" diye konuştu.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Instragram'a erişim engeli getirilmesine ilişkin "Açıkça katliam destekçiliği yapmaya başladılar" diyerek, "Filistinli şehitlerin fotoğraflarına tahammül bile edemeyen bir dijital faşizm ile karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Merkezi'nde İnsan Hakları Eğitim Programı'na konuşan Erdoğan, "Türkiye'nin haklı talepleri karşılanır, hassasiyetlerine saygı gösterilirse mesele zaten kendiliğinden hal yoluna girecektir" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

'MESELE TÜRKİYE OLUNCA BİLİNÇLİ ŞEKİLDE ESİRGİYORLAR'

"Mesele Türkiye olunca aslan kesilen ne kadar kurum ve kuruluş varsa hepsi İsrail karşısında süt dökmüş kediye dönüyor. Gelinen noktada, sosyal medya şirketlerinin çıkarlarına dokunan her hususta mafya gibi davrandıklarına bizzat şahit oluyoruz, gemi azıya çekti, azgınlaştılar. Filistinli şehitlerin fotoğraflarına bile tahammül edemeyip anında yasaklayan, bunu da özgürlük olarak pazarlayan bir dijital faşizmle karşı karşıyayız. Suç ve terör şebekeleri bu mecralarda istedikleri propagandayı yapıyorlar. Ama bu şirketler ellerinde her türlü imkan olduğu halde mağduriyetlerin önünü kesecek hiçbir adım atmadı. Amerika ve Avrupa'daki kurallara uyma noktasında gösterdikleri özeni, mesele Türkiye olunca bilinçli şekilde esirgiyorlar. Daha önce defalarca görüştük ancak gereken işbirliğini tesis edemedik.

MUHALEFETE YÜKLENDİ: BATI'YA ŞİKAYET SIRASINA GİRİYORLAR

Burada başka bir mesele de Türkiye'deki muhalefetin kaypak tutumudur. Muhalefet partileri hemen ayağa kalkıyor. Sosyal medya platformlarına bir çift laf etmeyenler klavye ve ekran başına geçip Türkiye'yi Batı'ya şikayet sırasına giriyorlar. Sosyal medya platformlarının rezilliklerini eleştirmeyenler, estirdikleri faşizme laf etmeyenler, Türkiye'yi Batılılara şikayet sırasına giriyor. Özgürlükleri savunmak böyle olmaz. Bunun adı 'ev zenciliği'dir. Batıdan çok batıcı, ev zencilerinin tek gayesi sahiplerine şirinlik yapmaktır. Bizim onlarla işimiz yok. Mücadelemizi onların sahiplerine karşı yürüttük. Bugün de kuklalarla zaman harcamıyor, işimiz asıl kukla oynatanlarla.

Yaptığımız anayasamızın el verdiği ölçüde vatandaşımızın hakkını korumaktır. Hassasiyetlerimize özen gösterirlerse mesele zaten yoluna girecektir. Hükümet olarak bizim kimsenin özgürlüğüyle, ifade hürriyetiyle, işiyle, aşıyla, ticaretiyle, hayat tarzıyla herhangi bir sorunumuz yok." (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar