Erdoğan'dan ekonomi modeline övgü: Eşsiz kazançlar sağlayacak bir yolu seçtik

Erdoğan'dan ekonomi modeline övgü: Eşsiz kazançlar sağlayacak bir yolu seçtik
Cumhurbaşkanı Erdoğan, uyguladıkları ekonomi modelinin Türkiye'ye uyumlu olduğunu söyledi ve "Ülkemize eşsiz kazançlar sağlayacak bir yol seçtik" diye övdü.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te 27. Dönem 6. Yasama Yılı'nın açılışına katıldı. Resmi törenle karşılanan Erdoğan, Genel Kurul'daki konuşmasında uyguladıkları ekonomi modeli için "Bu modelin hem iktisat ilminde yeri vardır hem dünyada örnekleri mevcuttur hem de ülkemiz gerçekleriyle en üst düzeyde uyumludur" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın Genel Kurul'a girişini AK Parti milletvekilleri ayakta alkışlarla karşıladı. MHP, İYİ Parti grubu da Cumhurbaşkanının girişinde ayağa kalkarken CHP ve HDP milletvekilleri ayağa kalkmadı. Daha sonra tüm milletvekilleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı için ayağa kalktı. Erdoğan, şunları söyledi:

"Meclisimizin seçim takvimine göre çalışmalarına ara vermeden önce pek çok kritik düzenlemeyi hayata geçirerek bu yasama yılını da en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum. Türkiye yaklaşık 8 ay sonra gideceği seçimlerde hem TBMM üyelerini hem de yürütmenin temsilcisini cumhurbaşkanını belirleyecek. Dünyanın ve ülkemizin gerçekten tarihi günler yaşadığı, dengelerin kökünden sarsıldığı siyasi ekonomik ve askeri güç merkezlerinin oluştuğu bir dönemde bu seçimleri yapacağız. 27. dönem milletvekilleri olarak sizlerin üstlendiğiniz misyonun gereklerini başarıyla ifa etmiş bir kadro sıfatıyla milletimizin gönlündeki yerini aldığınıza inanıyorum. Meclisimize yaptığınız hizmetler için şimdiden her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.

'EN İDDİALI DEMOKRASİ PROGRAMLARI...'

Bir dönem ülkemize demokrasiyi bedel ödemediği için içselleştiremediği ithamları yöneltilirdi, şimdi ise karşımızda son çeyrek asrın en iddialı demokrasi ve kalkınma programlarının ahdi altyapısını kurmuş bir TBMM var. Şimdi karşımızda darbecilere direnerek milli iradenin üstünlüğünü hiçbir tereddüte mahal bırakmayacak şekilde tescillemiş bir meclis var. Şimdi karşımızda her türlü tehdide rağmen temsilcisi olduğu milletin hakkını hukukunu menfaalerini can siperhane koruyan bir meclis var.

Meclisimizin ve milletvekillerimizin zaman zaman maruz kaldıkları iftira derecesine varan saldırıların bir sebebi de işte bu tablodur. Türkiye'yi ısrarla müstemleke muamelesine maruz bırakmak, siyasi ve ekonomik olarak peykleri konumunda görmek isteyenler meclisimizin bu onurlu duruşundan da rahatsızdır. Ama biz kimin ne dediğine kimin ne istediğine değil milletimizin neye ihtiyacı olduğuna yasamasıyla yürütmesiyle yargısıyla birlikte istikametimizi çiziyor yolumuza devam ediyoruz. Cumhuriyet tarihinin en köklü reformlarına bu meclis imza atmıştır.

YENİ ANAYASA MESAJI

Elbette tamamlayıcı reformlarını da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin banisi yüce meclisimizle birlikte inşa edecek ve hayata geçireceğiz. İnşallah önümüzdeki dönemde yasama ve yürütme olarak ortak gündemimizin başında bu husus yer alacaktır. İçimizde ukde kalan bir diğer mesele de ülkemizi yeni sivil demokratik yöntemlerle inşa edilmiş kapsayıcı, sade ve vizyoner bir anayasaya kavuşturmaktır. Yeni anayasa konusunda 2013 ve 2021 yıllarında yaptığımız samimi çağrılar maalesef ülkemizi böyle bir kazanımla buluşturmaya yetmedi. Yeni dönem meclisimizin Türkiye'yi hakkı olan yeni anaysa ile buluşturarak darbe dönemlerinin son izini de sileceğine inanıyorum. İnsanlarımızın temel hak ve özgürlüklerini en süt seviyeye çıkartan sessiz devrimleri hayata geçirdiğimiz gibi inşallah yeni anayasa çalışmasını da tamamlayacağız. Türkiye'yi vesayetin darbelerin zulümlerin utancından vatandaşlarımızı kökeni inancı meşrebi kılık kıyafet ve kültürü sebebiyle horlanmaktan beraber kurtardık. Yeni anaysa ile bu kazanımların ahdi temelini de olması gereken hale getirmek istiyoruz.

'TUZAKLARLA UĞRAŞTIK'

"Ülkemizi geliştirmek büyütmek güçlendirmek, milletimizin refahını artırmak için çalışıp çabalarken, küresel krizlerin ağır etkileriyle de mücadele ettik. Üstelik biz küresel krizlerle birlikte ülkemize yöneltilen saldırıları da göğüslemek zorunda kaldık. 2018 haziran ayından bugüne kadar dünyamız ikinci cihan harbi sonrasındaki en ağır sınamalarını yaşamıştır. Türkiye olarak biz bu dönemde küresel sınamalara ilave olarak merkezinde ekonominin yer aldığı tuzaklarla da uğraştık. Ülke ve millet olarak bekamızı ilgilendiren bir başlık veya her başlık önemlidir. Ama insanlarımızın doğrudan günlük hayatlarına dokunan ekonomi meselesi ayrıca ehemmiyetlidir.

EKONOMİ POLİTİKASINA ÖVGÜ

Bunun için sizlerle 2018'den bu yana uyguladığımız küresel krizlerin yakıcı etkilerinden korunmak için tahkim ettiğimiz ekonomi programımızı ana hatlarıyla paylaşmak istiyorum. Türkiye ekonomi modeline ilişkin yaklaşımlarımızı dün İstanbul'da bir grup yabancı iktisatçıyla da değerlendirme imkanı buldum. Bizim uyguladığımız ekonomi politikası kesinlikle akıntıya kürek çekme gibi akıl dışı bir amaca dayanmıyor. Tam tersine, biz ekonomik araçlar üzerinden ülkemize diz çöktürmek gayesiyle bugüne kadar ne kadar iyi doğru hep telkin edilmişi iktisat politikalarına da aykırı şekilde maruz kaldığımız sinsi oyunları bozmak için kendi modelimizi geliştirdik. Daha önemlidir bu modelin hem iktisat ilminde yeri vardır hem dünyada örnekleri mevcuttur hem de ülkemiz gerçekleriyle en üst düzeyde uyumludur. Dolayısıyla kendimize neresinden bakarsanız bakın ülkemize eşsiz kazançlar sağlayacak bir yol seçtik. Açık konuşmak gerekirse ekonomi modelinde tercih değişikliğine duyduk yere de gitmedik. Şayet maç sürerken oyunun kurallarını bizim aleyhimize değiştirmeye çalışmasalardı belki bir müddet daha buna ihtiyaç duymayabilirdik. Fakat ülkemiz açık bir ekonomik saldırı ile karşı karşıya kalınca sınırlarımızı korumak için ne yaptıysak buna da aynı tavrı sergiledik.

"İnşallah önümüzdeki yılbaşında tüm ücretlilerin durumlarını kayıplarını telafi edecek şekilde tekrar gözden geçireceğiz. Hiçbir vatandaşımızın enflasyonun altında ezilmesine izin vermeyeceğiz.

"Bir deprem ülkesi olan ülkemizde 12 milyon vatandaşımızı yeni ve güvenli konutlara kavuşturduk. Halihazırda 350 bin konutun dönüşümü sürüyor. Geçtiğimiz haftalarda 500 bin sosyal konut 250 bin konut amaçlı arsa 50 bin işyeri kampanyamızın müjdesini milletimle paylaştık. İlk etap olan 250 bin sosyal konusun 100 bin konut arsasının ve 10 bin işyeri inşasına hemen başlıyoruz. Konut amaçlı arsa üretimini 1 milyona çıkaracak bir hazırlığın içindeyiz. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar