Erdoğan'dan Adalet Bakanı Tunç ve MİT Başkanı Kalın'la 'Ayhan Bora Kaplan zirvesi'

Erdoğan'dan Adalet Bakanı Tunç ve MİT Başkanı Kalın'la 'Ayhan Bora Kaplan zirvesi'
Cumhurbaşkanı Erdoğan gece yarısı MİT Başkanı Kalın ve Adalet Bakanı Tunç'u Beştepe'ye çağırdı. Görüşmede, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gözaltına alınan üç polis müdürünün ve yeni '17-25 Aralık' iddialarının ele alındığı belirtiliyor.

Artı Gerçek - Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında açığa alınan polis müdürlerinin "17-25 Aralık'a benzer bir komplo hazırlığında olduğu" iddiasının MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından da gündeme getirilmesi sonrası, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün gece yarısı sürpriz olarak görülen bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'la biraraya geldi.

'ANKARA'DA BİR ŞEYLER OLUYOR'

TGRT Haber sunucusu Ziya Osman Açıkel, söz konusu görüşmeyi "Gece uzun. Ankara’da bir şeyler oluyor!" diyerek duyurdu. Açıkel, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Açıkel, sosyal medya hesabından "SON DAKİKA HABERİMDİR… Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u külliyeye davet etti. Özel kalemler telefonla arandı. Gece uzun. Ankara’da bir şeyler oluyor!"

HANDE FIRAT: PLANLI BİR TOPLANTIYDI

Hürriyet gazetesinin iktidara yakınlığıyla bilinen Ankara Temsilcisi Hande Fırat ise görüşmenin planlı olduğunu savundu. Fırat, "Dün akşam için planlanan bir toplantıydı bu. Biriken konularla ilgili her iki isimden de aynı anda bilgi almak istediği belirtiliyor. Aslında programında dün akşam yapılacak olan toplantı bu akşama alınmış" dedi.

"Tabii ki gündemde güncel her konu olduğunu söyleyebiliriz" diyen Fırat, "Sadece bugün MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği konular değil yargıdaki ve istihbarat alanındaki gelişmelerin ele alındığını söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı. Fırat, Erdoğan'ın bugünkü grup toplantısına dikkat çekerek "Grup toplantısı önemli. Bugün aldığı bilgiler neticesinde ne söyleyecek? Tüm gözler 12.00'deki grup toplantısında olacak" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan'ın Tunç ve Kalın'la yaptığı görüşmenin, Ayhan Bora Kaplan’ın da aralarında olduğu 28’i tutuklu 61 kişi hakkında devam eden organize suç örgütü davası ile ilişkili olduğu iddia ediliyor. Söz konusu davanın gizli tanığının "can güvenliğinden endişe duyduğu için yurt dışına kaçtığı" ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden bazı polisler tarafından ifadesinin içeriği için zorlandığı iddia edilmişti.

İçişleri Bakanlığı bu iddiaları araştırmak üzere 6 Mayıs’ta mülkiye müfettişi görevlendirirken, 9 Mayıs'ta da Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli üç polisin görevden uzaklaştırıldığı açıklanmıştı. 11 Mayıs’ta bu polisler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca resen soruşturma başlatılmıştı. Önceki akşam evleri ve arabalarında arama yapıldığı belirtilen polisler, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı isyan" başlığı altındaki "suç için anlaşma", "göreve ilişkin sırrın açıklanması", "yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs", "suçluyu kayırma" ve "gizliliğin ihlali" gibi suçlamalarla suçlanıyor.

BAHÇELİ NE DEDİ?

MHP lideri Devlet Bahçeli de dünkü grup toplantısında, şu iddiaları dile getirmişti:

"Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir, nitekim hedef Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye’dir. 17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin, göz yumarsak gözümüz çıksın, eyvallah edersek de kanımız kurusun. Gizli tanık ifadeleriyle şerefli isimleri karalama kumpasını ve tecelli eden millet iradesini gölgeleme arayışını himaye eden ve buna hizmetkarlık yapan kim varsa haindir, haşhaşidir, emniyet, yargı ve medya uzantılarının tepesine binilmelidir. Bakalım temiz eller operasyonu nasıl oluyormuş, hepsine göstermek, hepsini yaka paça içeri tıkmak da hukuk devletinin varlık ve şeref konusudur." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar