Erdoğan: Cumhur İttifakı olarak açtığımız tarihi fırsat penceresi hırsa kurban edilmemeli

Erdoğan: Cumhur İttifakı olarak açtığımız tarihi fırsat penceresi hırsa kurban edilmemeli
Devlet Bahçeli'nin Öcalan açıklaması sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Haritalar yeniden kanla çizilmek istenirken, iç cephemizi kuvvetlendirmeye çalışıyoruz. Siyasette yeni ve temiz bir sayfa açılmalı, milletimizin beklentisi de bu yönde" dedi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşuyor. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

DEVLET OLARAK FETÖ'YLE MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEK: Güç odaklarına baş eğmedik. FETÖ'cü hainlere hadlerini bildirdik. Milletin çocuklarını hizmet ve himmet diyerek mankurtlaştıranların sonu diğer iblisler gibi onursuz bir ölüm olmuştur. Dünyadan şehit kanlarının hesabını vermeden gitti. Baş hainin ölümüyle şehit ailelerinin yüreği biraz olsun soğumuş, Türkiye'ye ihanet edenlerin sonu görülmüştür. Devlet olarak FETÖ tamamen tasfiye oluncaya kadar mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz. Devletimizin tüm kurumlarının nefesi, ister yurt içinde ister dünyanın en ücra köşesinde olsun, FETÖ'cü sırtlan sürüsünün ensesinde olacak.

3,5 YILI İCRAAT SEFERBERLİĞİNE DÖNÜŞTÜRELİM: Sandığın ufukta görülmediği 3,5 yıllık süreyi ülkemiz açısından bir icraat seferberliğine dönüştürme çabasındayız. Coğrafyamızın içinde bulunduğu tehlikeli konjonktür, siyasetçiler olarak hepimizi daha sorumlu ve ağır başlı davranmaya teşvik etmektedir. İktidar-muhalefet fark etmeksizin hepimizin, ülkeye faydası dokunmayan tartışmalara, çekişmelere, kayıkçı kavgalarına prim vermemesi önemlidir.

SINIRLAR YENİDEN ÇİZİLMEK İSTENİRKEN, İÇ CEPHEMİZİ KUVVETLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ: Haritalar yeniden kanla çizilmek istenirken, İsrail'in Gazze'den Lübnan'a taşıdığı savaş sınırlarımıza yaklaşırken, iç cephemizi kuvvetlendirmeye çalışıyoruz. Türkiye ortak paydasında 85 milyon olarak bir araya gelelim istiyoruz. 85 milyona gelin, bir olalım, iri olalım, diri olalım diyoruz. Siyasette yeni ve temiz bir sayfa açılmalı, milletimizin beklentisi de bu yöndedir.

KAVGALARA PRİM VERİLMEMELİ: Gerilim ve sokak siyaseti buna tevessül edenlere değil, tüm ülkeye ve millete kaybettirecektir. Türkiye'ye kaybettirecek bir denklemin içine girenleri bu millet affetmez. İktidar-muhalefet fark etmeksizin kavgalara prim vermemek önemlidir.

CUMHUR İTTİFAKI OLARAK AÇTIĞIMIZ FIRSAT PENCERESİ HIRSA KURBAN EDİLMEMELİ: Türkiye'nin geleceğinde terör ve terörün karanlık yüzüne yer yoktur. Hep beraber terörün ve şiddetin olmadığı bir Türkiye'yi inşa edelim istiyoruz. Cumhur İttifakı tarafından açılan tarihi fırsat penceresinin kişisel hesaplara, hırsa kurban edilmemesini ümit ediyoruz.

TERÖRÜN OLMADIĞI BİR TÜRKİYE İNŞA EDELİM: Siyaset kurumu, Meclis, sivil toplum, basın, akademi ve toplum olarak terörün olmadığı bir Türkiye inşa edelim. Devlet millet için ve millete hizmet için vardır. Devletin görevi vatandaşına imkanlar dahilinde en iyi hizmeti sunmaktır. Bu temel konularda zafiyeti olan bir devlet, vazifesini hakkıyla yerine getiremiyor demektir.

KILIÇDAROĞLU'NA AYNE İADE EDİYORUM: Bürokratik kariyerinde (Kemal Kılıçdaroğlu) SKK’yı batırmak dışında hiçbir başarısı olmayan bir çapsızın sosyal medyada savurduğu hakaretleri, kendisine aynen iade ediyorum. Bu ülkede sağlık hizmetleriyle ilgili konuşacak en son kişi CHP’nin devrik genel başkanı Kılıçdaroğlu’dur. CHP’nin sadece eski genel başkanı değil yeni lideri de bu konuda bize eleştiride bulunamaz.

HERKESİN VİCDANINI KANATAN BİR ÇETE OPERASYONU GÜNDEMDE: Son günlerde hepimizi derinden sarsan, üzen, insan olan herkesin vicdanını kanatan bir çete operasyonu gündemde... Soruşturmanın başlama tarihi 1,5 sene öncesine uzanıyor. Şikayet üzerine hemen harekete geçildi. Sağlık, emniyet, yargı birimlerimizin işbirliği ile çete teknik ve fiziki takibe alınıyor, sorumluların üzerine gidiliyor. Titiz soruşturma neticesinde çete üyelerine operasyon yapılarak elebaşları tutuklanıyor. 47 şüpheliden 22’si şu an cezaevinde. Soruşturmanın adli boyutunda bunlar yaşanırken Sağlık Bakanlığımız Tekirdağ’da bir, İstanbul’da 9 hastanenin ruhsatını iptal ediyor. 12 masumun hayatını kaybetmesine yol açan kim varsa hepsiyle ilgili işlemler gecikmeksizin yapılıyor. Bir avuç haysiyetsiz sebebiyle 1,5 milyon insanımızın çalıştığı sağlık ordumuzu kimse töhmet altında bırakamaz. Masum bebeklerin hayatıyla oynayan bu canilerin bir daha gün yüzü görmemesi için Cumhurbaşkanı olarak ben de konunun bizzat takipçisi olmaya devam edeceğim. Gözünü para hırsı bürümüş fırsatçıların, içerden veya dışardan sistemi sabote etmesine izin vermeyeceğiz. Masum bebeklerin cenazesi ve ailelerinin acısı üzerinden siyaset yapmak vicdan tutulmasından başka bir şey değildir.

ÖZEL HASTANELERİN ÜCRETLENDİRMESİNDEN ŞİKAYETLER ALIYORUZ: Özel sağlık kuruluşlarımızın ücretlendirme politikalarıyla ilgili şikayetler alıyoruz. Bunların da üzerine kararlılıkla gideceğimizin bilinmesini istiyorum.

BRICS İŞBİRLİĞİMİZİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ: Türkiye olarak BRICS ile işbirliğimizi samimi bir şekilde geliştirmek istiyoruz. İnşallah Kazan Zirvesi'nin buna vesile olacağına inanıyorum. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar