Erdoğan'dan Kayseri açıklaması: Sığınmacı nefretini körükleyerek hiçbir yere varılamaz

Erdoğan, muhalefet belediyelerini eleştirirken LBGTİ+'ları hedef alan ifadeler kullandı. Kayseri'deki ırkçı saldırıyla ilgili muhalefeti sorumlu tutan Erdoğan, "Yabancı düşmanlığını ve sığınmacı nefretini körükleyerek hiçbir yere varılamaz" dedi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'da düzenlenen kampta AKP'li belediye başkanlarına hitap ederken, muhalefetteki belediyeleri hedef aldı, "Muhalefetin siyaset anlayışında köklü bir değişim yaşanmazsa, korkarım önümüzdeki 5 sene boyunca benzer hadiselere şahitlik edeceğiz" dedi.

Muhalefetin kazandığı belediyelerde vaatlerin yerine getirilmediğini iddia eden Erdoğan, LGBTİ+'ları hedef alan ifadeler kullanırken, Kayseri'de Suriyelilere yönelik ırkçı saldırılar ile ilgili ise, "Siyasi kazanım uğruna nefret siyasetine tevessül edilmesini acizlik olarak görüyoruz" dedi.

erdogan-kizilcahamam.jpg

Erdoğan'ın AKP Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'ndaki konuşmasından satır başları şöyle:

'BELEDİYE SAYISINDAKİ NEGATİF SAPMAYI GÖZ ARDI ETMİYORUZ'

Son seçimlerde muhalefet tamamen ucuz popülizme dayanan bir kampanya yürüttü. Ekonomideki sıkıntıları istismar etti. Hayat pahalılığı altında ezilen insanımızın popülizme kapılmasına engel olamadık.

31 Mart'ta seçim yapılan 1393 belediyenin yüzde 54,6'sını önümüzdeki 5 yıl boyunca Cumhur İttifakı yönetecektir. Bir önceki yerel seçimlere kıyasla oy oranları ve belediye sayında oraya çıkan negatif sapmayı göz ardı etmiyoruz. Sandığı suçlama gafletine düşmedik.

'KAYIRMACILIĞIN KİTABINI YAZIYORLAR'

Nepotizimin ne olduğunu 3 ay içerisinde milletimize gösterdiler. Kayırmacılığın adeta kitabını yazıyorlar. Geride bıraktığımız üç aylık dönemde güya özgürlük adına alkol tüketimini teşvik etmek, cinsiyetsizleştirme politikalarına aleni destek vermek, belediye binalarını LGBT paçavralarıyla donatma dışında herhangi bir icraatları olamadı.

Seçimler bitince muhalefetin vaat yağmurunun da sonuna gelindi. Emekliye, esnafa, gençlere verilen sözlerin tamamı unutuldu. Ekmekten suya ellerinin altındaki her şeye zam yapıyorlar. Hizmetlerin tamamında astronomik fiyat artışlarına gittiler. Kendi partilileri bile isyan etmeye başladı.

'28 ŞUBAT UYGULAMALARII DEVREYE ALINMAK İSTENİYOR'

Kimsenin hayat tarzına, inancına, tercihlerine karışmadık. El değiştiren belediyelerde eski hastalıklar nüksetmeye başladı. Muhalefet içindeki radikal unsurların da kışkırtmasıyla 28 Şubat dönemini anımsatan uygulamalar yeniden devreye alınmak isteniyor. Buna müsaade edilmemeli.

KAYSERİ AÇIKLAMASI

Muhalefetin siyaset anlayışında köklü bir değişim yaşanmazsa, korkarım önümüzdeki 5 sene boyunca benzer hadiselere şahitlik edeceğiz. Biz böyle bir siyaset tarzını asla kabul etmiyoruz.

Türkiye'nin fay hatlarıyla oynamaktan herkes uzak durmalı. Muhalefetin aklı selim sahibi aktörlerinden eski Türkiye'nin kötü hatıralarını tekrar canlandıran sahnelerin önüne geçilmesi konusunda daha çok çaba bekliyoruz.

Birilerinin kendi beceriksizliklerinin faturasını savaşlar ve terör sebebiyle evini, barkını, vatanını terk etmek zorunda kalmış sığınmacılara kesme kurnazlığına da göz yumulmamalıdır.

Toplumda yabancı düşmanlığını ve sığınmacı nefretini körükleyerek hiçbir yere varılamaz. Dün Kayseri'de küçük bir grubun yol açtığı müessif olayların sebeplerinden biri muhalefetin bu zehirli söylemleridir. Kim olursa olsun insanların evlerini, akrabalarını yakmak, sokakları ateşe vermek kabul edilemez. Siyasi kazanım uğruna nefret siyasetine tevessül edilmesini acizlik olarak görüyoruz. Biz hiçbir zaman böyle olmadık, bundan sonra da olmayacağız.

Ayrımcılık, ötekileştirme, nefret diliyle insanları düşmanlaştırma, AK Parti siyasetinde kendisine yer bulmamıştır, asla ve asla yer bulamayacaktır.

SOKAK KÖPEKLERİ YASASI

Milletimizi bizar eden başıboş köpek sorunu olmak üzere, şu an ülkemizin gündeminde olan meseleleri kati bir çözüme kavuşturacağız. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar