Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'başörtüsü' yanıtı: Gelin anayasa düzeyinde çözelim

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'başörtüsü' yanıtı: Gelin anayasa düzeyinde çözelim
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışına "İstismar siyaseti" diye tepki gösterdi. Erdoğan, anayasal düzenleme çağrısı yaptığı Kılıçdaroğlu için, "Biz teklifi getireceğiz. O ne yapacak, desteklemeyecek" dedi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Hak ve Özgürlükler'e dair düzenlemeler açıklayacağı duyurulan AKP grubu toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne dair kanun teklifine 'el yükselterek' yanıt verdi. Erdoğan, teklifi 'riyakarlık, istismar siyaseti' diye niteledi.

Kılıçdaroğlu'na eski açıklamaları üzerinden yüklenen Erdoğan, merakla beklenen karşı hamlesini "Eğer dürüstsen, samimiysen temel bir insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülke gündeminden çıkarmak için samimiyse, gençlerimizin hassasiyetleri olan bu meselenin ahdi temelini güçlendirmenin peşindeyse bunu yasa değil, anayasa düzeyinde sağlayalım" diyerek açıkladı.

"Türkiye bir süredir çok ciddi sınamalardan geçiyor. Sorunların çözümü mümkün müdür? Evet mümkündür. Çözümü Cumhur İttifakı sağlayacak" diyen Erdoğan, önce Kılıçdaroğlu'nun SK Genel Müdürlüğü dönemini hatırlatarak, "Onun döneminde hastane odaları pislikten geçilmiyordu. Hastalar ölüyor ve rehine alınıyorlardı. Nerede? SSK kurumunun hastanelerinde . Ey Bay Kemal senin gidecek yerin var mı ya!" dedi.

Faiz konusundaki görüşünü yineleyen Erdoğan, Türkiye'yi diğer pek çok başlık gibi ekonomide de dünyada öncü bir konuma getirmekten memnun olduklarını söyledi.

ALEVİLER İLE İLGİLİ ADIM MESAJI

Türkiye'de Kürt sorunu olmadığını söyleyen Erdoğan, Aleviler ile ilgili de, "Önümüzdeki cuma günü yeni bir adımını atacağımız çalışmalarla Alevi kardeşlerimizi ülkemizden koparma projelerini de onlara rağmen akamete uğratıyoruz. Milletimizin girdiğimiz her seçimde bizi sandıktan birinci çıkarmasının sebebi CHP'nin izlerini silmemizin önemli payı vardır" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

'GÜNAH ÇIKARIYOR, GÜYA YENİ BİR TEKLİF GETİRİYOR'

"Önceki akşam geç saatlerde CHP Genel Başkanı yaptıkları bir açıklama ile, bizim ömrümüzü verdiği mücadele neticesinde adım adım çözdüğümüz başörtüsü meselesiyle ilgili güya günah çıkarıyor, güya yeni bir teklif getiriyor. Gerçi dün açıkladıkları kanun teklifiyle, önceki akşam atıp tuttukları arasında dağlar kadar fark var. Ama yine de biz söz üzerinden gidelim.

Bu zatın niye böyle bir teklifle ortaya çıktığını anlamakta zorlandık. Çünkü biz bu konuyu her alanda ülke gündeminden çıkardık: Üniversitelerde, kamuda, özel sektörde, hakiminden savcısında, akademisyenine, subayından polisine böyle bir mesele var mı? Hayır. Türkiye bir dönem Meclis'e başörtüsü ile girdiği için kürsüden, ey CHP senin düşünce baban, kürsüden haddi bildirilmeye davet edilen milletvekilleri görmüştür. Siz de bunları alkışlamışsınız. Bugün milletvekillerimizde veya diğer seçilmişlerle ilgili böyle bir sıkıntı var mı? Hayır.

'YA KEMAL, ADAM GİBİ DÜRÜST OL'

Ya Kemal doğru ol be. Yanına bir iki başörtülü bayanı alıp rozet takmakla bu işi çözeceğini mi sanıyorsun. Dürüst ol, dürüst. Adam gibi dürüst ol. İstismar siyaseti yaparak milletin önüne çıkma. Bu zatın artık yaşanmayan bir sorunla ilgili kanuni düzenleme teklif etmesinin gerisindeki riyakarlığı görüyoruz.

VİDEO İZLETTİ

Erdoğan, CHP'lilerin ve Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü meselesiyle ilgili geçmişteki açıklamalarına dair bir video izletti.

ALTILI MASAYA: BUGÜN SÖYLEDİKLERİNİ YARIN İNKAR EDER

Altılı masaya Kılıçdaroğlu hakkında çağrı yapan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Benim kızlarım bu işin mağduriyetini çekti. Ve ben kızlarımdan bir tanesini üstelik de İmam hatipte İstanbul'da okutamadım. Çünkü oradaki yönetim sıkıntılıydı. Türkiye'nin başka bir vilayetinde kızım okulunu tamamladı. Bunların çilesini ben çektim. İmam hatip okulunun kapısında anneleri günlerce aylarca nöbet tuttular. Polis çocuklara istenmeyen müdahaleler yapılıyordu. Şimdi kanunlarla bu işin düzenleyelim diyorsun .Sabırlı ol bu zatın her konu gibi başörtüsü meselesinde de birbiriyle taban tabana o kadar demeci var ki biz söylediklerin değil gerisindeki zihniyete bakmayı tercih ediyoruz. Kendisi bir proje olarak kaset kumpasıyla bulunduğu yere gelenler ülkenin ve milletin hayrına proje üretemezler. Bu meseleyi de geriden takip ediyorlar. Bizim gerçekleştirdiğimiz pek çok icraatı, sanki kendileri yapmış gibi gösterme huyları burada da kendini gösterdi. Dün söylediğini bugün inkar eden bu zatın, bugün söylediklerini yarın inkar etme potansiyelini masadaki ortakları başta olmak üzere kamuoyunun takdirine bakıyoruz. "

'BİZİM KÜRT MESELEMİZ YOKTUR'

CHP liderine yüklenmeye devam eden Erdoğan, terörle ilişkilendirme söylemini de yineledi. Erdoğan, "Bizim Kürt meselesi diye bir sorumumuz yok ki. Şu anda kabinede iki tane Kürt arkadaşım var. Bizim böyle bir derdimiz yok. Ama senin bu noktada derdin var. Kürt meselesi diye ülkemize giydirilmeye çalışılan deli gömleğinden onlara rağmen kurtulduk, bizim Kürt meselemiz yoktur. Terör örgütlerinin temsilcileriyle Ankara'dan İstanbul'a dirsek dirseğe yürüdü" diye konuştu.

Başörtüsü teklifiyle ilgili, "Öyleyse biz daha ileri bir teklifle mukabele edelim" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu meselenin ahdi temelini güçlendirme sözünün arkasındaysa, gelin çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım.."

'MECLİS'E GETİRECEĞİZ, KILIÇDAROĞLU DESTEKLEMEYECEK'

Erdoğan, grup toplantısı sonrası soru üzerine, "Zaten yasal düzenlemeye gerek yok. Zaten yasal teminat altında, eğer sen samimiysen, dürüstsen gel anayasa teminatı altına alalım. Türkiye'nin tüm kurumlarında bu işi en geniş anlamda yer alacak şekilde ben şu anda Anayasa Komisyonu üyelerinin, Adalet Komisyonu üyelerimizin çalıştığı teklifi biz Meclis'e getireceğiz. O ne yapacak, desteklemeyecek" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar