Erdoğan'dan önce davrandı: Kılıçdaroğlu'ndan Lula'ya tebrik

Erdoğan'dan önce davrandı: Kılıçdaroğlu'ndan Lula'ya tebrik
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanlığı'ndan önce Brezilya'da tekrar başkan seçilen Lula de Silva'yı tebrik etti. Kılıçdaroğlu paylaşımında 'geniş ittifak' vurgusu yaptı.

Artı Gerçek - Brezilya'da aşırı sağcı Jair Bolsonaro'nun dört yıllık devlet başkanlığına son veren İşçi Partisi lideri Luiz Inácio Lula da Silva'ya dünyanın pek çok ülkesinin liderinden tebrik mesajı geliyor. Lula'yı Türkiye'den ilk tebrik edenlerden biri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanlığı'ndan önce sosyal medya üzerinden tebrik mesajı paylaşan Kılıçdaroğlu, kutuplaşma ve ittifak vurgusu yaptı.

CHP lideri, Lula da Silva'nın sosyal medya hesabını etiketlediği mesajında "Brezilya'da gerçekleşen devlet başkanlığı seçimlerinde, otoriter ve kutuplaştırıcı siyasi anlayışa karşı; demokrasi, sosyal adalet ve geniş ittifak siyaset anlayışı ile seçimi kazanan Lula da Silva'yı ’ı kutluyor, seçim sonuçlarının Brezilya halkına hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar