Erdoğan'dan teğmenlere ilişkin yeni açıklama: Ordumuzun yıpratılmasına müsaade etmeyiz

Erdoğan'dan teğmenlere ilişkin yeni açıklama: Ordumuzun yıpratılmasına müsaade etmeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, teğmenlerin kılıçlı yeminine ilişkin "Ordumuzun yıpratılmasına müsaade etmeyiz" dedi. Erdoğan daha önce bu konuda "temizlik" mesajı vermişti.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı kabine toplantısı bitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası gündeme ilişkin konulara dair konuştu.

Teğmenlerin kılıçlı yeminine ilişkin konuşan Erdoğan, "Ordumuzun disiplinine ve itibarına gölge düşürecek her türlü girişimin karşısındayız. Gerekli tahkikatı büyük bir hassasiyetle çok boyutlu şekilde yürütüyoruz. Kahraman ordumuzun yıpratılmasına müsaade etmeyiz. Aynı hassasiyet Gazi Mustafa Kemal için geçerlidir" dedi.

YENİ ANAYASA ÇAĞRISI

Erdoğan, anayasa çağrısında da bulundu: "Türk demokrasisinin darbelerle ve darbeci zihniyetle hesaplaşmasını tamamlayabilmesi için sivil anayasa ihtiyaçtan öte bir zorunluluktur. Meclisin yeni ve sivil anayasa yapması millete karşı ödevidir. Meclisin bu vazifesini yerine getirebilmesi için elimizden geleni yapacağız."

'NARİN'İN CANINI ALANLARDAN HESAP SORACAĞIZ'

Erdoğan, Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolan ve dün Eğertutmaz Deresi’nde ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili, "Narin kızımızın canını alanlardan hesabını soracağız. Masum yavruyu öldüren canilerin en ağır cezaya çarptırılması için konunun bizzat takipçisi olacağım." diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar