Erdoğan'dan yeni anayasa çıkışı: İlk dört maddeyle sorunumuz yok

Erdoğan'dan yeni anayasa çıkışı: İlk dört maddeyle sorunumuz yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hüda Par'dan gelen 'anayasanın dördüncü maddesinin kaldırılması gerektiğine yönelik açıklamalarla başlayan yeni anayasa tartışmasına ilişkin konuştu: Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili bizim açımızdan tartışma yoktur.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,, 'Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'nde konuştu.

Erdoğan, Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun anayasanın dördüncü maddesinin kaldırılmasını istemesiyle başlayan tartışmaya ilişkin olarak, "Maksimalist söylemlerin, anayasa tartışmalarına katkı sunmak yerine, bilakis ket vuracağını düşünüyoruz. Tekrar altını çizerek söylüyorum; anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yoktur." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye'nin ekonomide demokraside küresel siyasette hedeflerine ulaşabilmesi için yeni anayasa ihtiyacını sık sık dile getiriyoruz. Milletimizi yeni sivil ve kuşatıcı bir anayasayla buluşturma ihtiyacı çok açık. Demokratik siyasette düşüncenin ifade edilmesine elbette engel olunamaz. Şiddeti teşvik etmediği, hakaret etmediği sürece kabul etmesek de dahi farklı fikirlere müsamaha ile yaklaşmak zorundayız.

"Maksimalist söylemlerin, anayasa tartışmalarına katkı sunmak yerine, bilakis ket vuracağını düşünüyoruz. Tekrar altını çizerek söylüyorum; anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yoktur. Özellikle Cumhur İttifakı'nın böyle bir sıkıntısı, böyle bir derdi de yoktur. Partimizin bu konudaki duruşu, tutumu, yaklaşımı gayet açıktır. Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili bizim açımızdan bir tartışma yoktur. Biz yeni anayasa sürecini yönetmek arzusundayız. Biz milletimizi darbe anayasasından kurtarmak ve milletimizin önünü açmak istiyoruz."

'ENFLASYONUN BİRAZ DAHA ZAMAN ALACAĞI ANLAŞILIYOR'

"Başarı ödülü alan firmalarımızı ve temsilcilerini tebrik ediyorum. Türkiye'nin en güçlü sektörleri arasında müteahhitlik geliyor. Dünyanın en büyük 225 teknik müşavirleri listesinde 8 firmamız bulunuyor. Çin Halk Cumhuriyeti'nden sonra firma sayısında 2. sıradayız. Ülkemizin büyüklüğüne, uluslararası konumuna yaraşır çizgide bizleri temsil eden sizlerle iftihar ediyoruz. Koronavirüs salgınıyla beraber, global ekonomideki dengelerin hala yerli yerine oturmadığını görüyoruz. Enflasyonun biraz daha zaman alacağı anlaşılıyor. Birçok bölgede yeni çatışmalarla karşılaşıyoruz. İsrail gerilimi tırmandırıyor. Tüm bunların ülkeleri korumacılığa ve yeni yatırımlar konusunda aşırı ihtiyatlı davranmaya ittiğinin farkındayız. Avrupa'daki birçok ülke büyüme oranlarını düşürmektedir.

Öne Çıkanlar