Erdoğan'ın danışmanı, DEM Partili vekile Meclis'te şiddeti 'kutladı'

Erdoğan'ın danışmanı, DEM Partili vekile Meclis'te şiddeti 'kutladı'
AKP'yi enflasyonu düşük göstererek maaşların yükselmesini engellemekle eleştirip "Hırsız var!" diyen DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan'ın TBMM'de maruz bırakıldığı şiddete, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Oktay Saral'dan tebrik geldi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Oktay Saral, DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan'ın AKP'nin enflasyonu düşük göstermesine dikkat çekip "Ben de buradan o cebinden ücreti, maaşı çalınan yurttaşlar adına bağırmak istiyorum: Hırsız var!" demesi sonrası Meclis'te iktidar vekillerinin saldırısına uğramasını "beğendi." Erdoğan'ın danışmanı, şiddet görüntülerini paylaşarak Bozan'a Meclis'te tekme atan AKP Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu'nu "hemşehrisi olarak kutladı."

Saral, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Oflu duruşuna, ellerine sağlık…" dedi.

ALİ BOZAN NE DEDİ?

DEM Parti milletvekili Bozan, TBMM Genel Kurulu'nda 'Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sırasında söz alarak "AKP TÜİK eliyle her ay işçinin, memurun, emeklinin cebinden düzenli bir şekilde düzenli bir şekilde çalıyor ama bu cebinden maaşı çalınan işçinin, emekçinin, emeklinin sesi maalesef duyulmuyor" deyip eklemişti:

"Ben de buradan o cebinden ücreti, maaşı çalınan yurttaşlar adına bağırmak istiyorum: Hırsız var! Hırsız var! Hırsız var! AKP hırsızlık yapıyor, AKP hırsızlık yapıyor, AKP hırsızlık yapıyor."

Bozan'ın sözleri üzerine AKP ile DEM Parti sıraları arasında tartışma çıkmıştı. AKP’liler Bozan’ın sözlerine önce “Aynaya bak, terbiyesiz, ahlaksız” diye yanıt verdi. Bozan ise “Terbiyesiz de sizsiniz, ahlaksız da. Bir defa çıkın buraya, ben ‘hırsızsınız’ diyorum, deyin ki ‘biz hırsız değiliz’. Kendinizi ifade etmekten acizsiniz. O yüzden ağzınız pislik kokuyor o yüzden” demişti.

Bozdağ oturuma ara verdiğinde AKP’liler kürsüyü yürümüştü. Sözcü'den Veli Toprak'ın aktardığına göre, CHP’li vekillerin korumak istediği Bozan’ı AKP Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ceketinden tutup çevirerek yere fırlatmıştı. Yere düşen Bozan’a bazı vekiller tekme atmıştı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve CHP’li vekiller, Bozan’ı kalabalığın içinden çıkarak DEM sıralarına doğru gitmesini sağlamıştı

Bu sırada Meclis Ulaştırma Komisyon Başkanı da olan eski Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ali Bozan’a doğru yürüyerek önce tokat attı, sonra yumruk atarak vurmaya başlamıştı. Bozan karşılık vermeye çalışsa da başarılı olamamış, Karaismailoğlu bu defa da Bozan'a tekme atmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar