Eren Keskin: Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel ya da Fatih Altaylı aynı taraftadır

Eren Keskin:  Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel ya da Fatih Altaylı aynı taraftadır
İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Kılıçdaroğlu'nun Fatih Altaylı'yla ilgili paylaşımının ardından başlayan 'muhalif' tartışmalarına ilişkin bir yazı kaleme aldı. Keskin, "Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel ya da Fatih Altaylı aynı taraftadırlar" dedi.

Artı Gerçek - Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini hedef alan Fatih Altaylı'ya yönelik yaptığı sert açıklamasında "İnsan Hakları Derneği Başkanı bir Hanım için 'Gördüğüm yerde cinsel tacizde bulunmazsam namerdim' diyen namert kadın düşmanı" ifadelerini kullandı. İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı Eren Keskin, bu açıklamanın ardından bir yazı kaleme aldı.

Keskin, Yeni Yaşam'da yazdığı yazısında Kılıçdaroğlu'un kendisinden bahsettiğini belirterek, Almanya'da kadına yönelik şiddet konulu bir konferansında konuşmasının ardından Altaylı'nın kendisini hedef gösterdiğini ve sonrasında yaşanan süreci anlattı.

KONFERANSTA YAPTIĞI KONUŞMA

2002 yılında Almanya'da katıldığı konferansta 'devlet kaynaklı cinsel işkence' üzerine konuştuğunu söyleyen Keskin, konuşmacılardan birinin de İstanbul Üniversitesi Kadın Hakları Merkezi’nden Prof. Necla Arat olduğunu belirtti. Keskin, şunları yazdı:

"Ben konuşmamda, 90’lı yıllarda, Kürdistan’da, kadına yönelik cinsel işkencenin bir devlet politikası olarak uygulandığını anlatıyordum. Konuşmam sırasında şunu söyledim: ‘Birçok kadın, yaşadığı cinsel işkenceyi anlatmıyor, çünkü utanıyor, korkuyor, yalnızlaşmaktan tedirginlik duyuyor. Birçok nedenle açıklamıyor, açıklayan ve suç duyurusunda bulunmayı kabul eden kadınlar da polisler hakkında daha rahat suç duyurusunda bulunuyorlar. Militarizmin bu kadar güçlü yaşandığı bir coğrafyada, askerleri şikayet etmek çok kolay olmuyor ama bölgede kadına yönelik cinsel işkence faili söz konusu olduğunda, askerlerin sayısı polislerden daha fazla.’ Söylediğim şey buydu aslında."

Bu sözleri üzerine konferansta bulunan İstanbul Üniversitesi Kadın Hakları Merkezi’nden Prof. Necla Arat'ın ayağa kalkarak “Ben askerime laf söyletmem” diye bağırdığını söyleyen Keskin bunun üzerine konferansın yarım kaldığını belirtti.

Keskin Türkiye'ye döndükten sonra yaşadıklarını ise şöyle anlattı:

"Bir sonraki gün Hürriyet gazetesinde 8 sütuna manşet bir haber gördüm, Türk ordusuna tecavüzcü dedi, diye. Ofise geldiğimde de bir arkadaş aradı ve Fatih Altaylı’nın benim hakkımda, Radyo D’de, cinsel taciz içeren söylemlerde bulunduğunu anlattı. Ve aynı gün Genelkurmay Başkanı ve Necla Arat’ın benim hakkımda suç duyurusu yaptıklarını öğrendim. Aslında benim hakkımda organize bir suçlama olduğunu da böylece anlamış oldum."

'GERÇEK MUHALEFETİN SADECE RESMİ İDEOLOJİYİ ELEŞTİRMEKLE OLABİLECEĞİNE İNANIYORUM'

Fatih Altaylı’nın yaptığı haber nedeniyle aylarca sürekli tehdit edildiğini, sokağa yalnız çıkamadığını söyleyen Keskin, devamla şunları yazdı:

"İşte tam da bu günlerde çok da konuşmak istemediğim bir konuyu yeniden gündeme getiren ilginç bir şekilde Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Ben bu coğrafyada gerçek muhalefetin sadece resmi ideolojiyi eleştirmekle olabileceğine inanıyorum. Her zaman söylediğim gibi aralarındaki her türlü kavgaya, çıkar çatışmasına rağmen kişisel olarak görüşüm Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel ya da Fatih Altaylı aynı taraftadırlar.

'FATİH ALTAYLI, KİM GÜÇLÜ İSE HER ZAMAN ONUN TARAFINDADIR'

Fatih Altaylı, kim güçlü ise her zaman onun tarafındadır. Esas olarak da bu coğrafyada güçlü olan her zaman gerçek ve kendisini derinlerde gizleyen çekirdek devlet yapısı olduğu için her zaman Fatih Altaylı o gerçek devletin yanındadır. Bu nedenle bir kez daha Fatih Altaylı’ya muhalefet, muhalif ya da demokrat kimliği yakıştıranlara hatırlatmak için bu yazıyı yazma gereğini hissettim. Fatih Altaylı benim için her şeyden önce bir kadın düşmanıdır." (Yazının tamamı)

Öne Çıkanlar