Erkan Baş: Bugün adımlarımızı karanlığa karşı kadınların özgürlüğü için atıyoruz

Erkan Baş: Bugün adımlarımızı karanlığa karşı kadınların özgürlüğü için atıyoruz
TİP'in, Hatay Milletvekili Can Atalay ve Gezi tutukluları için başlattığı Özgürlük Yürüyüşü 14. gününü tamamladı. Kadınlar için yürüyen, "Bugün adımlarımızı karanlığa karşı kadınların özgürlüğü için atıyoruz" dedi.

NİĞDE - TİP’in, Hatay Milletvekili Can Atalay ve Gezi tutuklularının cezalarının Yargıtay tarafından onanmasının ardından başlattığı Özgürlük Yürüyüşü 15. gününde devam ediyor.

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Hatay Milletvekili Can Atalay ve Gezi tutukluları için başlattığı Özgürlük Yürüyüşü’nün 15’inci gününde Niğde Ulukışla'dan başladı. Baş, bugün ki yürüyüşünü İstanbul Kadıköy İskele Meydanı’nda el ele, omuz omuza özgürlük mücadelesini büyütmek için buluşacak olan kadınlara ithaf etti.

Baş", Saray rejiminin insanca özgürlüklerimize saldırmasını en çok belki de en keskin biçimde kadınların etkilediğini" belirtti. Her gün onlarca kadının canice katledildiği, taciz edildiği haberlerini gazetelerde okuduklarını aktaran Baş, "Katledilmeleri yetmiyormuş gibi giydikleri, güldükleri saray rejimi tarafından tahkim altına alınmaya çalışılıyor Laikliğe dönük saldırı kadınları da vuruyor. Memleketin özgürlük, eşitlik isteyen insanları Erdoğan iktidarı ve onun beslediği din tüccarları tarafından hedef gösteriliyor. İstanbul Sözleşmesi'nden bir gece yarısı bir imzayla ayrılan iktidar, yıllardır kadın cinayetlerine çözüm bulmak şöyle dursun bu cinayetleri her gün, her ay, her yıl daha da tetikliyor" dedi.

"Kadınların mücadelesinin sarayın en büyük korkusu haline geldigini" dile getiren Baş,şöyle devam etti:

"Evde işte sokakta üreten, var eden, emek veren bütün kadınlar bu kötülüğü, bu adaletsizliği asla ama asla hak etmiyorlar. Kadın üniversiteleri açacaklarını belirten, katledilen ve şiddete uyan kadın koruyamayan, dini vecibeler kisvesi altında kadınları hedef gösteren bakanlarıyla saraya karşı, kadınlar tüm bu ayrışma politikalarına, eşitsizliklere, adaletsizliklere, her geçen gün özgürlüklerinden daha da yoksun hale getirilmelerine karşı umut, inat ve mücadele bizde bitmedi diyorlar. Biz de onların bu büyük mücadelesine destek oluyor. Partili kadın yoldaşlarımızın bugün düzenleyeceği buluşmaya bir kez daha tüm kadınları davet ediyoruz. Bugün adımlarımızı karanlığa karşı kadınların özgürlüğü için atıyoruz. Bugün adımlarımızı eşitlik için atıyoruz. Bugün adımlarımızı ülkemizde ve tüm dünyada özgürlük için, barış için atıyoruz."

Öne Çıkanlar