Erkan Baş'tan Ahmet Davutoğlu'na: Konuş da yıkılsın ortalık

Erkan Baş'tan Ahmet Davutoğlu'na: Konuş da yıkılsın ortalık
Dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu, 'Konuşursam ortalık yıkılır' demişti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun "Bir konuşursam ortalık yıkılır" sözlerini hatırlatan Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, "Konuş da ortalık yıkılsın" dedi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Halk TV’de Şirin Payzın ile Sözüm Var’ın konuğu oldu. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun "Bir konuşursam ortalık yıkılır" sözlerine tepki gösteren Baş, 10 Ekim Ankara Garı'nda 103 kişinin hayatını kaybettiği IŞİD'in canlı bomba saldırısının yaşandığı dönem Davutoğlu'nun başbakan olduğunu hatırlattı.

'KONUŞ DA ORTALIK YIKILSIN'

Baş, "Çıkıp ‘Bir konuşsam ortalık yıkılır’ diyor. Konuş da yıkılsın. Sen dönemin başbakanısın. Senin başbakanı olduğun ülkenin başkentinde 103 insan sadece barış istedikleri için katledildi. Benim 103 arkadaşım öldü orada. Konuş da ortalık yıkılsın" ifadelerini kullandı.

Tüm liderlerin karşılıklı konuşması gerektiğini söyleyen Baş, şöyle devam etti:

"Kapalı kapılar arkasında, kulislerde konuşmak istemiyorum. Çıkalım hep beraber halkın karşısına açıkça bütün fikirlerimizi konuşalım. Kimin haklı olduğuna, kimin doğru olduğuna, kimin ne kadar değiştiğine, kimin kimle yürüyüp yürümemesi gerektiğine halk karar versin."

Öne Çıkanlar