Eski HDP milletvekili Semra Güzel hakkında yeni iddianame

Eski HDP milletvekili Semra Güzel hakkında yeni iddianame
Milletvekilliği düşürülen ve tutuklu yargılanan HDP Milletvekili Semra Güzel için yeni bir iddianame daha düzenlendi. Güzel'in "resmi belgede sahtecilik" iddiasından 7 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyor.

Artı Gerçek - Silivri'de bir dinlenme tesisinde başkası adına düzenlenmiş kimlikle yakalanandığı belirtilen eski HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında "resmi belgede sahtecilik" suçundan 3 yıldan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

AA'nın haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Güzel'in milletvekilliğinin 22 Aralık 2022'de TBMM Genel Kurulu 43. Birleşiminde alınan kararla düşürüldüğü anımsatılarak, "Suç eşyasının şüpheli Semra Güzel tarafından taşındığı ve olay tarihinde kolluk görevlilerine ibraz edilerek kullanıldığı belirlenmiştir. Olayın oluş şekli nazara alındığında ise şüpheli Semra Güzel'in üzerine atılı resmi belgede sahtecilik suçunu terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde işlediği anlaşılmıştır." denildi.

Güzel'in iddianamesi, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İddianamenin kabul edilmesi halinde Güzel'in yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

NE OLMUŞTU?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in çözüm sürecinde PKK’li Volkan Bora ile çekilen fotoğrafı iktidar medyası tarafından servis edildi. Güzel'in hedef gösterilmesinin ardından dokunulmazlığı AKP, MHP, CHP ve İYİ Parti'nin ortak oylarıyla 1 Mart 2022'de kaldırıldı.

Dokunulmazlığın kaldırılmasının ardından Güzel hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Hakkında yakalama kararı verilen Güzel, 2 Eylül 2022'de İstanbul’da gözaltına alındı.

22 Aralık 2022'de, tutuklu bulunan Güzel'in milletvekilliğinin devamsızlık nedeniyle düşürülmesine ilişkin oylama yapıldı ve kabul edildi.

Güzel, "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasından 15 yıla kadar hapis cezasısı istemiyle hakkında açılan dava kapsamında, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanıyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar