Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Aldemir: Bazı ülkücüler cumhurbaşkanı adayı belirlemeye çalışıyor, 260 bin imza toplandı

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Aldemir: Bazı ülkücüler cumhurbaşkanı adayı belirlemeye çalışıyor, 260 bin imza toplandı
Ülkü Ocakları'nın eski genel başkanı Alaattin Aldemir, Sinan Ateş cinayetine tepkili olan bazı ülkücülerin kendi cumhurbaşkanı adaylarını belirlemeye çalıştığını söyledi: "260 bin imza toplamışlar, adaylarını Millet İttifakı'ndan sonra açıklayacaklar."

Artı Gerçek - Ülkü Ocakları'nın eski başkanlarından Sinan Ateş'in Ankara'da sokak ortasında öldürüldüğü cinayete ilişkin soru işaretleri devam ederken, bir diğer eski ülkü ocakları genel başkanından çarpıcı bir açıklama geldi. Alpaslan Türkeş'in de danışmanlığını yapmış olan Alaattin Aldemir, 'ülkücülerin cumhurbaşkanı adayı belirlemeye çalıştığını' öne sürdü.

T24'ten Candan Yıldız'ın programına konuk olan Aldemir, bu amaçla 260 bin imza toplandığını iddia ederek söz konusu ülkücüler için "Millet İttifakı'nın adayının açıklanmasını bekliyorlar" dedi. Aldemir, "Sinan Ateş cinayetinin, ülkücü hareketin beklentisi dahilinde aydınlatılmaması halinde seçim sürecinde nasıl bir tavır alınacağına, MHP ile ideolojik bir kırılma yaşanıp yaşanmayacağına" dair soruya yanıtında şu ifadeleri kullandı:

"Milliyetçilerde kırılma olur mu? Evet olur. Şu an, MHP'nin dışında, İYİ Parti'nin dışında, ülkü ocakları başkanları, eski eğitimciler grubu bir araya gelmişler ve sabah biriyle görüştüm. Cumhurbaşkanı adayı belirlemeye çalışıyorlar. Üçüncü bir şey olarak. Kendileri, bağımsız bir cumhurbaşkanı adayı belirlemeye çalışıyorlar."

Aldemir, Candan Yıldız'ın "Yani ülkücüler, daha doğrusu tarif ettiğiniz isimler, kendi adaylarını çıkarabilirler değil mi, yanlış anlamadım?" sorusuna da şu yanıtı verdi: "Tabii tabii. İmza kampanyalarını başlatmışlar, 260 bin imza toplamışlar, 1 milyon imzaya ulaşmaya çalışıyorlar. 'Ne zaman adayınızı açıklamayı düşünüyorsunuz?' dedim, 'Millet İttifakı'nın adayının açıklandığının ertesi günü adayımızı açıklayacağız' dediler." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar