Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'ndan ilk açıklama
CHP'li Etimesgut Belediyesi'ne operasyon düzenlendi. 4 kişi gözaltına alındı. Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, operasyonun, savcılığa yaptıkları suç duyurusu ile başladığını, memurlardan S.K.'nın daha önce belediyedeki görevinden uzaklaştırıldığını söyledi
Artı Gerçek- Oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun başkanlığını yaptığı CHP'li Etimesgut Belediyesi'ne operasyon düzenlendi.
4 kişi gözaltına alındı.
BEŞİKÇİOĞLU: BELEDİYE SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Belediyede gazetecilere açıklamalarda bulunan Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, şöyle dedi:
"Daha önce belediyemiz tarafından Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan şikayet üzerine, başsavcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında belediyemiz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nde ve sermayesinin tamamı belediyemize ait olan Etimkent A.Ş.'de görevli bazı çalışanlarımızla ilgili gözaltı ve arama kararları alındığı kamuoyuna açıklanmıştır.
Konu, daha önce belediyemiz Teftiş Müdürlüğü müfettişleri tarafından tespit edilerek savcılığa yapılan suç duyurusu ile ilgili olup, belediyemize herhangi bir şekilde operasyon yapıldığı şeklinde algılanacak siyasi bir durum söz konusu değildir.
Belediyemiz tarafından daha önce başlatılan soruşturma neticesinde adı geçen memurlarımızdan S.K. daha önce belediyemiz tarafından görevden uzaklaştırılmış olup, söz konusu personel 11.09.2025 tarihinde belediyemiz ve şirketimiz tarafından müşteki sıfatıyla savcılığımıza şikayet edilmiştir.
Sürmekte olan adli işlemler belediyemiz tarafından da yakından takip edilmektedir. Süreç içerisinde ayrıntılı açıklamalar belediyemiz tarafından kamuoyuna şeffaf bir biçimde paylaşılacaktır."
OPERASYONUN NEDENİ: AŞEVİNİN YEMEK ALIM VE DAĞITIMI İLE ETİMKENT A.Ş.
Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Sayıştay Başkanlığı tarafından Etimesgut Belediye Başkanlığında yapılan 2025 yılı hesap ve işlemleri olağan denetimleri sırasında, Etimesgut Belediyesi aşevi, yemek alımı ve dağıtımı işlemleri ile Etimkent A.Ş’nin hesap bilgilerinde tespit edilen usulsüzlükler yönünden düzenlenen raporlar üzerine Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından zimmet suçundan başlatılan soruşturma kapsamında;
Sermayesinin tamamı Etimesgut Belediye Başkanlığına ait iştirak şirketi Etimkent A.Ş. Genel Müdürü M.Ç, Etimesgut Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü A.C., Etimesgut Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Mutemeti S.K ve Etimkent A.Ş kasa sorumlu personeli H.B. isimli şüpheliler hakkında Ankara Batı Sulh Ceza Hakimliğinden alınan arama kararları ve Cumhuriyet Başsavcılığımızca verilen talimatlara istinaden 30.03.2026 tarihinde şüphelilerin ikametlerinde ve işyerlerinde eş zamanlı arama ve el koyma işlemi yapılmış, tüm şüpheliler yakalanarak gözaltına alınmıştır." (POLİTİKA SERVİSİ)
Muhittin Böcek'in başdanışmanı da gözaltına alındıPolitika
CHP'den 'Özkan Yalım partiden ihraç edilecek' iddialarına yanıtPolitika
Özel’den Keçiören Belediye Başkanı için 'AKP'ye katılacak' iddiasıPolitika