Fatih Erbakan'dan Adnan Oktar savunması: Tacize dair görüntü var mı? Kitapları gayet güzel

Fatih Erbakan'dan Adnan Oktar savunması: Tacize dair görüntü var mı? Kitapları gayet güzel
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırılan Adnan Oktar'ı "Taciz yaptığına dair bir tane görüntü var mı? Kitapları gayet güzel, gayet yerinde" sözleriyle sahiplendi.

Artı Gerçek - Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, kişisel suçları ile örgüt yöneticiliğinden toplam 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırılan Adnan Oktar'la ilgili soruya yanıt verdi.

TV100’de Candaş Tolga Işık’ın sunduğu Az Önce Konuştum programına katılan ve Adnan Oktar'ın herhangi birini taciz ettiğine ilişkin görüntü olmadığını iddia eden Erbakan, yıllar önce çekilmiş olan ve Oktar'dan bahsettiği görüntülerin sorulması üzerine, "Adnan Oktar'ın taciz yaptığına dair bir tane görüntü var mı? Ben tabii Adnan Oktar'ı savunacak değilim. Kitapları gayet güzel, gayet yerinde" ifadelerini kullandı.

ERBAKAN SORUYA SİNİRLENDİ: KİTABI ÇÖPE ATALIM DİYEMEZSİNİZ

Oktar'la ilgili ifadelerinin sorulmasına tepki gösteren Erbakan, programın sunucusu Işık'a da, "Konuyu çarpıtmayın, ittifakla ilgili, Yeniden Ferah Partisi ile ilgili konuşmak için çıktık" sözleriyle tepki gösterdi.

Erbakan, şöyle devam etti:

"Bir dönemde bir insan çok güzel bilimsel bir kitap yazmış. Arkasından da suç işlemiş. 'Kitabı da çöpe atalım, kitapta yazanlar faydasız, zararlı hale geldi' diyemezsiniz ki. Bilimsel değil. Rahmetli Erbakan hocamızın da tavsiye ettiği kitaplar bunlar. Kitaplarla tezat hale geldikleri zaman... Son geldikleri durumu tasvip etmediğimizi de ifade ettik."

NE OLMUŞTU?

Adnan Oktar, "örgüt yöneticiliği", "cinsel istismar", "eğitim hakkının engellenmesi", "eziyet", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" ve "kişisel verilerin kaydedilmesi" suçlarından toplamda 891 yıl, yönetici konumunda bulunduğu örgütsel suçlar da dahil diğer sanıkların cezalarıyla birlikte toplamda 8 bin 658 yıl hapisle cezalandırılmıştı.

Erbakan’ın yıllar önce çekilmiş görüntülerde Adnan Oktar’dan övgüyle bahsettiği anlar gündem olmuştu.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, "Ne seks ne Versace konumuz ikiyüzlülük sadece" başlıklı yazısında Erbakan'la şimdilerde hapiste bulunan Adnan Oktar'ın dostluğunu anlatmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar