Fatih Erbakan'ın vaadi: Kadını koruyan yasa maddelerini iptal etmek

Fatih Erbakan'ın vaadi: Kadını koruyan yasa maddelerini iptal etmek
Yeniden Refah Partisi’nin kongresinde Fatih Erbakan yeniden genel başkan seçildi. Erbakan, iktidara gelince “İstanbul Sözleşmesi’nin devamı niteliğinde” olarak nitelediği maddeleri temizlemeyi vaat etti.

Artı Gerçek - Yeniden Refah Partisi’nin 2. Olağan Kongresinde delegelerin tamamının oyunu alan Fatih Erbakan yeniden genel başkan seçildi. Erbakan, İstanbul Sözleşmesi ve kadını koruyan bazı düzenlemeleri kaldıracaklarını anlatırken, LGBTİ+'lara yönelik nefret söylemine de başvurdu.

Erbakan, iktidara gelince “İstanbul Sözleşmesi’nin devamı niteliğinde” olarak nitelediği Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve Medeni Kanun’daki uzantılarının derhal iptal edilmesini sağlayacaklarını da söyledi.

Ankara Arena Spor Salonu’ndaki kongrede “Mücahit Erbakan” slogan atıldı. Kongreye eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, İYİ Parti Kurumsal İlişkiler Başkanı Cihan Paçacı, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, MHP Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Emin Ekmen, Elif Esen, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Bilici, Nedim Yamalı, Selma Silkin Ün, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Pınarbaşı katıldı.

'MİLLİ GÖRÜŞ GELİYOR'

Erbakan, Mili Görüş Lideri Necmettin Erbakan’ın 11 yıl önce öldükten sonra “dış güçlere” “Ey dış güçler, film bitti sanmayın, film daha yeni başlıyor” dediklerini açıklayarak, “Şu muazzam manzara ortaya koyuyor ki biz geliyoruz, Yeniden Refah geliyor. Milli Görüş geliyor” diye vurguladı.

KILIÇDAROĞLU'NA ABD ELEŞTİRİSİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD’ye gitmesini eleştiren Erbakan, “Mevcut iktidarın iktidara gelenlerin yaptığı gibi bugün de muhalefet partileri ABD’nin yolunu tutar oldular. Biz yolu ABD’den geçmeden iktidar olmuş Milli Görüş hareketiyiz" dedi. Erbakan şöyle devam etti:

'NE MASA NE KASA BAŞINDAKİLERDEN HAYIR GELİR'

"Mevcut iktidarın emeklilik zamanı gelmiştir. Ne altı tane benzemezin bir araya gelmeye çalıştığı masa başındakilerden, ne de iktidarda bulunan kasa başındakilerden bu ülkeye ve millete hayır gelmesi mümkün değildir. Aziz milletimizi feraseti, dirayeti ile ehveni şerleri değil, masa, kasa başındakileri değil Milli Görüş’ü, Yeniden Refah’ı seçecek ve 2023’te iktidara taşıyacak Allah’ın izniyle. 50 senelik Milli Görüş tecrübemiz ve kapı gibi iş bitirme belgelerimiz ile geleceğiz, bu aziz milletin yüzünü yeniden Milli Görüş ve Yeniden Refah ile güldüreceğiz inşallah.”

'LGBT DERNEKLERİNİ KAPATACAĞIZ'

"Hükümet, LGBT derneklerine de göz yummakta ve bunlara yurtdışından aktarılan mali kaynaklara karşı da sessiz kalmaktadır. Türkiye’de 2007 yılında ilk ‘LGBT Öğrenci Derneği’ kurulmuştur. 2011 yılında hukuk tekniği bakımından bir ‘onay yasası’ niteliği taşıyan ‘6251 sayılı Kanun’ çıkarılmıştır. 2015 yılına gelindiğinde LGBT derneklerinin sayısı 22’ye ulaşmıştır. Okullarımızda çocuklarımıza ve gençlerimize ‘Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi’ kapsamında söylemekten imtina edeceğimiz dersler okutulmuştur. Biz elimizdeki tüm hukuki enstrümanları kullanarak LBGT derneklerini kapatacağız."

KÜRT SORUNU

"Üzerinde önemle durduğumuz bir başka husus ise 85 milyonun birlik beraberliği ve kardeşliğidir. Bugün Hakkâri’de, Van’da, Şırnak’ta, Diyarbakır’da, o cennet parçası bereketli topraklarda yaşayan vatandaşlarımızın kırgınlıkları var, mağduriyetleri var, üzüntüleri var, o bölgede adil bir yönetim bekleyen, yatırım, istihdam, eğitim bekleyen kardeşlerimiz yıllarca bu hizmetleri alamadıkları gibi, otokratik bir anlayışla hor görülmüş ve ötekileştirilmiştir. Üvey evlat muamelesine maruz bırakılmıştır. Bir yandan da dış mihraklar Doğu ve Güneydoğu bölgemizi karıştırmaya çalışmaktan, ırkçı ideolojilerle bunaltmaktan, Marksizm-Leninizm gibi akımları bölgedeki gençlerimiz arasında yaymaya çalışmaktan vazgeçmiyorlar. Ancak biz millet olarak aynı inancın evlatlarıyız. Bizler bin yıllık geçmişimizde birlik ve beraberlik içinde olmuş kardeşleriz. Bize ayrılık, gayrılık ve çatışma asla yakışmaz.

Aynen Erbakan Hocamız gibi, Milli Görüş ruhuyla tüm bölge insanını ayrım gözetmeksizin kucaklamaya geliyoruz. Irkçılık yerine İslam kardeşliği anlayışını hakim kılmaya geliyoruz. Bölgede ve tüm Türkiye’de maddi ve manevi kalkınma hamlelerini gerçekleştirmek için geliyoruz." (ANKA)

Öne Çıkanlar