'FETÖ suçlaması' iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı: Meral Akşener'e 7 yıl sonra takipsizlik kararı çıktı

'FETÖ suçlaması' iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı: Meral Akşener'e 7 yıl sonra takipsizlik kararı çıktı
Akşener hakkında, 2016 yılında 'FETÖ suçlaması iddiasıyla başlatılan soruşturmada savcılık, yedi yıl sonra kovuşturmaya yer olmadığı kararını verdi.

Artı Gerçek - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında 2016 yılında başlatılan 'FETÖ' soruşturmasında 7 yıl sonra takipsizlik kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açtığı soruşturma 7 yılın ardından karara bağlandı. Başsavcılık soruşturma dosyası hakkında ‘takipsizlik’ kararı verdi.

'TÜRK SİYASETİNİN ŞEFFAFLIK İLKELERİNE SIKI SIKIYA BAĞLANMASI İÇİN...'

İYİ Parti lideri Akşener soruşturmayla ilgili 2019 yılında “Hakkımda yapılan soruşturmanın, ‘At izi mi, it izi mi?’ olduğunun tespiti, sürecin sorumlularının belirlenmesiBiliyorsunuz FETÖ’nün siyasi ayağı araştırılsın diye verdiğimiz önergeler iktidar partisinin oyları ile reddediliyor. Ama bununla kalmayıp emirle hakkımda soruşturma açtılar, ifademi bile almadıkları soruşturma için gizlilik kararı verdiler.

Dün bir dilekçe verdim ve hakkımda yapılan soruşturmanın at izi mi it izi mi olduğunun tespiti, bu sürecin sorumlularının tespiti, FETÖ’nün siyasi ayağının ifadelerim ile hızlıca tespiti ve Türk siyasetinin şeffaflık ilkelerine sıkı sıkıya bağlanması için hakkımda yürütülen soruşturmanın gizlilik kararının kalkması ve ifademin alınmasını talep ettim” demişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar