Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'in 'En büyük pişmanlığım' sözlerine yanıt: Biz parti değil, demokrasi mücadelesi veriyoruz

Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'in 'En büyük pişmanlığım' sözlerine yanıt: Biz parti değil, demokrasi mücadelesi veriyoruz
CHP lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Akşener'in "Bu parti seçime girebilsin diye CHP’den 15 vekil istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır" sözlerine yanıt verdi: Biz bir parti mücadelesi değil, bir demokrasi mücadelesi veriyoruz.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in "Bu parti seçime girebilsin diye CHP’den 15 vekil istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır" sözlerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Ben o tür tartışmalara girmek istemem, kendi açımdan doğru da bulmam. Şuna inanırım, biz bir parti mücadelesi değil, bir demokrasi mücadelesi veriyoruz" dedi.

T24'ten Metin Kaan Kurtuluş'un haberine göre, Kılıçdaroğlu, 2024 yerel seçimlerinde İyi Parti’nin CHP adaylarını desteklemediği ve HDP’nin kendi adaylarını çıkardığı senaryoda CHP’nin İstanbul ve Ankara’yı kaybetme olasılığı sorulduğunda ise, “Niye kaybedelim? Belediye başkanlarımız başarılı” yanıtını verdi ve partisinin daha fazla belediye kazanacağını söyledi.

Medya ve Türk aydınların Millet İttifakı’nın seçim süreçlerindeki kazanımlarını yeterince dile getirmediği görüşünde olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, CHP’deki değişim tartışmaları ile ilgili olarak da, ”Değişimin içinde yaşayanlar bazen değişimi fark etmeyebilirler” yorumunda bulundu.

Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerinden sonra Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın aralarında yapıldığını belirttiği protokol ile ilgili olarak da “Herhangi bir protokolde yer almayacak tek şey MİT Başkanlığıdır” dedi. (Kaynak)

Öne Çıkanlar