MHP'li Yalçın'dan sessizliğini koruyan Akşener'e: Gol yiyeceği korkusuyla topa girmekten kaçınıyor

MHP'li Yalçın'dan sessizliğini koruyan Akşener'e: Gol yiyeceği korkusuyla topa girmekten kaçınıyor
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, İYİ Parti'nin MHP lideri Bahçeli'nin çağrısını 'iyi değerlendiremediğini' söyledi. Yalçın, "İYİ Parti Müdiresi Meral Akşener’dir ancak Müdire Hanım sessizliğini koruyup susuyor" dedi.

Artı Gerçek - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'ye yaptığı yerel seçim çağrısının yankıları sürüyor. İYİ Parti'nin ret açıklamaları sonrası MHP cephesinden hem tepki hem de çağrıyı yineleyen açıklamalar geliyor.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da İYİ Parti'ye yönelik davete ilişkin konuştu. Bahçeli'nin davetini 'karşılıklı siyasi yaklaşma, yumuşama, gerginliği azaltma ve peşin hükümleri ortadan kaldırma yolunda atılmış bir adım' olarak yorumlayan Yalçın, İYİ Parti'nin çağrıyı 'iyi değerlendiremediğini' söyledi. Yalçın, "Büyük bir siyasi nezaketsizlik ve seviyesizlikle reddedilmiştir. Sayın Devlet Bahçeli; sadece MHP’nin lideri değil, aynı zamanda devletimiz için varlığı itimat telkin eden akil bir insan, büyük bir dava adamı ve bilge bir Türk milliyetçisidir. Onun büyük bir içtenlik, serinkanlılık ve barışçı tavırla yaptığı davete; muhatabı yerine yetkili yetkisiz, akıllı akılsız, köklü köksüz bir takım isimlerin cevap vermesi, İYİ Parti’nin siyasi terbiye kültürünün, politika adabının oluşmadığını, olgunlaşmadığını göstermiştir” dedi.

'İŞ BİRLİKÇİ VEYA KUYRUK SOKUMU PARTİ GÖRÜNÜMÜNDE'

“Söz konusu davetin birinci muhatabı İYİ Parti Müdiresi Meral Akşener’dir ancak Müdire Hanım sessizliğini koruyup susmaktadır” diyen Yalçın şöyle devam etti:

"Sayın Genel Başkanımızın davetine icabet ederse bundan millet ve memleket kârlı çıkacakken, Meral Akşener’in sükûtundan ötürü partisi tartışmaların merkezine yuvarlanarak kan kaybetmektedir. Akşener kaçak güreşmekte ya da gol yiyeceği korkusuyla topa girmekten kaçınmaktadır. Seçim hezimeti sonrasında âdeta sinmiş bir görüntü veren Meral Akşener, MHP’den ürkmektedir. Bu korkunun tezahürlerini, topu sürekli attıkları 26 Ağustos tacında da milletin hakemliğinde göreceğiz. Esasen İYİ Parti’nin en büyük sorunu, bir kurumsal kimliğinin olmamasıdır. İYİ Parti'yi siyasi literatürde tarif eden uygun, yerine oturan ifade, kavram ve kelimeler de bulunmamaktadır. Bu parti, CHP’ye veya bölücü terör örgütünün siyasi acentesi HDP’ye nispetle tanımlanabilmektedir. İYİ Parti; bu bağlamda bir yancı, iş birlikçi veya kuyruk sokumu parti görünümündedir. İYİ Parti’nin ikinci büyük sorunuysa başındaki kişinin liderlik hassasının bulunmayışı ve siyaset etme yeteneğinin kıt oluşudur.”

'İYİ PARTİ, KENDİNE HEP YANLIŞ YOL ARKADAŞLARI SEÇMİŞTİR'

MHP varken 'MHP’cilik' oynayanlara millet itibar etmeyecek. Bu bağlamda 26 Ağustos’ta İYİ Parti Müdiresi Meral Akşener’in ortaya koyacağı tavır, bu partinin nerede konumlanacağına dair belirleyici unsur olacaktır. Bilindiği üzere 26 Ağustos, Millî Mücadele’nin en önemli safhalarından birinin, müstevlilere son büyük darbenin vurulduğu Büyük Taarruz’un başlangıcıdır. Ne var ki taarruz eylemi ve tabiri, İYİ Parti’nin güdük ve şekilsiz siyasi müktesebatına sığmamaktadır. Zaten İYİ Parti; bugüne kadar siyaset hayatımızda hücum yerine sürekli geri çekilmeyi, ricatı seçmiştir. İYİ Parti; kazanmaya değil, kaybetmeye tiryaki olmuştur. İYİ Parti, kendine hep yanlış yol arkadaşları seçmiştir."

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir TV programının canlı yayınına gönderdiği mesajla, İYİ Parti’ye yerel seçimlerde birlikte olma çağrısı yapmıştı. Bahçeli’nin gündeme oturan çağrısına İYİ Parti cephesinde ret yanıtı gelmişti.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bahçeli'nin çağrısına cevaben yaptığı yazılı açıklamada, "Milliyetçileri, vatanseverleri, Türkiye sevdalılarını ülke ve millet hayrına İYİ Parti'de buluşmaya davet ediyoruz" demişti.

İYİ Parti’nin ret yanıtının ardından MHP yöneticilerinden sert açıklamalar gelmişti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, parti lideri Devlet Bahçeli'nin yerel seçimlerde İYİ Parti'ye ittifak çağrısına verilen yanıtlar için "tutarsız ve kaçamak" nitelemelerini kullanmıştı. Yalçın, bunların "bu partide hüküm süren kendini ve aslını inkâr çıkmazının bir başka yüzünü ele verdiğini" iddia etti ve partiyi "MHP taklitçiliğine soyunmakla" suçlamıştı.

MHP’nin kurmaylarından Feti Yıldız da İYİ Parti’yi “kumarbaz” ve “nankör” olmakla suçlamıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar