İYİ Parti’den MHP’ye: Çok beklerler

İYİ Parti’den MHP’ye: Çok beklerler
İYİ Partili üst düzey bir isim, MHP'den gelen yerel seçim ittifakı çağrısına "Çok beklerler" yanıtını verdi. Gazeteci Murat Yetkin'in edindiği bilgilere göre İYİ Parti, "Bahçeli'nin aslında Erdoğan'ın ittifak arayışının önünü kesmek istediğini" düşünüyor.

Artı Gerçek - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ve partisinin üst düzey isimlerinin yerel seçimler için İYİ Parti’ye yaptıkları 'ittifak' çağrısına ilişkin bir tartışma sürüyor. Ankara kulislerine göre, İYİ Parti'de bir yandan "Çok beklerler" havası hâkim. Bir yandan da, Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yerel seçim öncesi İYİ Parti'yle temas kurması ihtimalinin önünü kesmeye çalıştığı düşünülüyor.

Gazeteci Murat Yetkin, üst düzey bir İYİ Parti yetkilisinin MHP'den gelen çağrı konusunda "Bizden böyle bir açıklama bekliyorlarsa, çok beklerler” dediğini yazdı. Yetkin, MHP'nin çağrısına dair İYİ Parti kaynaklarından edindiği izlenimleri de aktardı.

"İYİ Parti Genel Merkezi, yani Akşener ve 24 Haziran kurultayında oluşan yeni ekibi, Bahçeli’den gelen bu çağrının arkasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Parti’yi aramıyor" diyen Yetkin, şu ifadeleri kullandı:

'BAHÇELİ BÖYLE ÖN ALICI HAMLELERİ SEVER'

"Aksine, böylece (bir yetkilinin ifadesiyle “Böyle ön alıcı hamleleri çok seven”) Bahçeli’nin Erdoğan’ın yerel seçimlere doğru İYİ Partiyle irtibat kurma ihtimalini baltalamayı amaçladığı görüşü var.

Peki, neden? Çünkü Bahçeli zaten bu çağrıyı İYİ Parti’nin kabul etmeyeceğini, böyle bir tutumun kendilerini inkâr anlamına geleceğini hesap ederek yapıyor. Böyle bir senaryo ihtimalinin kendisinden önce İYİ Parti tarafından ortadan kaldırılmasını amaçlıyor. Böylece Erdoğan’ın manevra alanını Bahçeli daraltmış olmayacak."

YAZININ TAMAMI

Öne Çıkanlar